Læsetid: 3 min.

Sådan får man 7,5 ECTS-point i Beyoncé

Københavns Universitet lancerer dette semester et kursus i Beyoncé. Og ja, man kan sagtens fylde 12 ugers forelæsninger med analyser af popkulturens kejserinde. Hun rejser både spørgsmål om race, sort feminisme og kvindelig agens. Smuglæs her fire cases fra studiet i Queen B’s værker, som lektor Erik Steinskog og hans 75 studerende i den kommende tid vil nå til bunds i
Dette efterår udbyder Københavns Universitet et kursus i Beyoncé. Her giver Information et indblik i fire cases fra studiet i Beyoncé Knowles værker, som lektor Erik Steinskog udbyder til 75 studerende.

Dette efterår udbyder Københavns Universitet et kursus i Beyoncé. Her giver Information et indblik i fire cases fra studiet i Beyoncé Knowles værker, som lektor Erik Steinskog udbyder til 75 studerende.

Daniela Vesco

13. september 2017

Når Beyonce tager sig til skridtet, rejser det store kønsspørgsmål

  • Case: Beyoncés hånd mod skridtet ved hendes liveoptræden til Grammy Awards 2010.

Med en enkelt lille håndbevægelse rejser Beyoncé spørgsmålet om, hvad en kvinde og en mand er. Til hendes liveoptræden til nummeret »If I Were A Boy« i 2010 kommer hun marcherende ind på scenen efterfulgt af en hær af mandlige dansere klædt som soldater.

Da hun i teksten når til »I swear I'd be a better man« tager hun en hånd til skridtet og går nærmest i spasme på sådan en lidt robotagtig måde, altså en helt anden type bevægelse, end man normalt ser hende lave. Lige i det øjeblik forener musik, tekst og det visuelle sig og kalder på spørgsmål om, hvad en kvinde er og hvad en mand er. Håndbevægelse blev gjort ikonisk af Michael Jackson, så det er ikke traditionelt en særlig feminin bevægelse.

Diskussion: Hvordan støder Beyoncés håndbevægelse sammen med sangteksten, som faktisk er ret heteronormativ, når hun synger om, hvordan hun ville være bedre til at være en mand, end mænd er.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Johnny Winther Ronnenberg

Jeg tror, at jeg indskriver mig på universitet, det lyder som noget der virkelig ville fænge mig ;-) Så jeg kan skrive en hovedopgave i hendes røvs sammenhæng med lyrikken i hendes tekster og dens betydning for BNP i den vestlige verden ;-)

Jacob Mathiasen

Det ligner efterhånden enden på Romerriget det her... Det eneste som mangler er at vi får en statsminister, hvor kurset i Beyonce var afgørende for dennes vælgertilslutning, som bliver dødeligt forrådt af en, som har et kursus i Rage against the machine...

Anders Sørensen

Jeg forstår ikke helt, hvad problemet er i at studere populærkulturelle fænomener. Det kommer (som alt andet) an på, hvordan man gør det.

Johnny Winther Ronnenberg

Det er der såmænd ikke noget galt i. Tilbage i halvfjerdserne var der studerende der specialiserede sig i datidens litteratur. til stor forargelse for samtiden der mente, at klassikerne var vigtigere at kende.

Men der er heller ikke noget galt i at grine lidt over, hvad nutidens unge kaster sig over ;-)