Hvad sælger du? – ’Hvis der faktisk bliver krig, går prisen nok op’

Hver dag bliver massevis af brugte ting sat til salg. Og selv om de i udgangspunktet ikke behøver være noget særligt, kan de vise sig at være det. I en serie undersøger Information, hvad det egentlig er, folk sælger
Finansdirektør Susan Lützner sælger to postkort med propagandamotiver sendt fra Nordkorea i april 2017, som hun sendte hjem til sig selv, da hun løb et marathon i landet.

Finansdirektør Susan Lützner sælger to postkort med propagandamotiver sendt fra Nordkorea i april 2017, som hun sendte hjem til sig selv, da hun løb et marathon i landet.

Privatfoto

Kultur
22. september 2017

Sælges: To postkort med propagandamotiver sendt fra Nordkorea i april 2017. Der er ikke tekst på kortene, dog postmodtager.

Sælger: Susan Lützner, 43 år, finansdirektør og sanger i partybandet Party Smoothies

Pris: 125 kr. stk.

»Jeg begyndte at løbe den 4. januar 2016. Jeg kan huske datoen så præcist, da jeg har haft en skade, der gjorde, at jeg ikke har løbet i ti år, men pludselig gjorde det ikke ondt længere. Kort efter så jeg, at man kunne tilmelde sig et marathonløb i Nordkorea. Så det gjorde jeg. Jeg har altid været sådan en, der blev tiltrukket af lidt skøre og vilde rejsemål. Næste år skal jeg på ekspedition i Antarktis.«

»På stadion sad der 50.000 mennesker, der klappede, når de fik besked på det. Det betød jo, at de ofte ikke klappede, når det var naturligt. Det var meget mærkeligt. Og det hele var en blanding af dybt organiseret og total kaotisk. Der var udpeget en gruppe unge nordkoreanere, der dog kun skulle løbe ti kilomenter. De skulle jo ikke spare på kræfterne, så de spurtede naturligvis afsted, så vi vesterlændinge i sammenligning kom til at ligne nogle sløve fedlinge.«

»Jeg tænkte selvfølgelig over, at vi blev brugt til propaganda, men jeg tror på, at kontakt er vigtigere. Når nordkoreanerne faktisk møder os, kan de jo se, at vi ikke er monstre. Der vindes mere, end der tabes. Det er jeg overbevist om.«

»Jeg købte nogle ting på rejsen med henblik på at sælge dem videre. Blandt andet nogle aviser, hvor man kan se, hvordan verden præsenteres for nordkoreanerne. Og så sendte jeg postkort hjem til mig selv med nogle ret interessante motiver. Man kan ikke få et kønt postkort i Nordkorea. Kun postkort, der viser, hvordan man kan smadre USA. Jeg sælger dem ret billigt, men der har ikke været meget interesse endnu. Men hvis der faktisk bliver krig, går prisen nok op.«

Hvad sælger du?

Vi bliver rigere af at handle med hinanden. Det gælder international handel med Kina og USA og dagligvarehandel i de lokale butikker, men også handel med gamle kassettebånd eller tegneserier på Den Blå Avis. I en serie af interview fortæller en række personer, hvad de sælger og hvorfor.

Seneste artikler

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her