Læsetid: 1 min.

Hvad sælger du: ’Min første kasket var sådan en sovsekandeagtig en’

Hver dag bliver massevis af brugte ting sat til salg. Og selv om de i udgangspunktet ikke behøver være noget særligt, kan de vise sig at være det
Per Sørensen fra Helsinge samler på gamle kasketter og gallauniformer, det har han gjort, siden han var ung.

Per Sørensen fra Helsinge samler på gamle kasketter og gallauniformer, det har han gjort, siden han var ung.

Privatfoto

29. september 2017
  • Sælges: Gallajakke med hat
  • Pris: 500 kroner
  • Sælger: Per Sørensen, Helsinge

Jeg har samlet på uniformskasketter siden min ungdom. Dengang boede jeg stadig hjemme ved mine forældre, og så havde jeg en glasmontre fra en gammel købmandsbutik inde på mit værelse, hvor jeg kunne have kasketterne. 

Min første kasket var sådan en sovsekandeagtig en. Efter den fik jeg nogle gamle millitærkasketter, og folk i lokalområdet begyndte at komme med deres gamle uniformer og kasketter, for eksempel hvis posten var gået på pension og ikke skulle bruge sin røde uniform mere. Det blev en rigtig stor og blandet samling.

Jeg har en meget fin skovfoged-gallauniform, som har været min fars. Den er fra dengang, hvor en skovfoged gik i en grøn uniform med spidsbukser og ridestøvler og en grøn overdel med mørkegrønt revers og en hat med guldkant. I dag går de bare i khakifarvet tøj.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Henrik Brøndum
Henrik Brøndum anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu