Læsetid: 1 min.

Ugens sag: Lukningen af facebookgruppen Offensimentum

Aktører: Freelancejournalist og blogger Karina, debattører fra facebookgruppen Offensimentum, Facebook, Offensimentums grundlægger Tobias Lysgaard
15. september 2017

Facebookgruppen Offensimentum har gennem flere måneder været genstand for kritiske historier i pressen, fordi der i gruppen deles billeder af f.eks. personer i uheldige situationer eller handicappede, som gruppens medlemmer morer sig over i fællesskab uden disses vidende eller samtykke.

Journalisten Karina skrev et kritisk indlæg om Offensimentum på sin blog, og derefter begyndte medlemmer af gruppen Offensimentum at chikanere hende. Både på nettet og udenfor.

Ifølge mediet Format talte man i gruppen om, at de havde hendes IP-adresse – og hvad man kunne bruge den til. På Twitter fortalte bloggeren selv om, at der blev sendt pizzaer og taxaer til hendes hjemmeadresse, at hendes blog var blevet lagt ned af hackere, og at hun blev kimet ned af firmaer, som der var blevet oprettet aftaler hos i hendes navn.

Særligt på Twitter begyndte andre journalister at interessere sig for sagen. Facebook valgte til sidst at lukke gruppen Offensimentum med omkring 105.000 medlemmer. Der opstod dog hurtigt en ny gruppe, der lige så hurtigt fik 10.000 medlemmer. Den blev også lukket ned af Facebook. Det ser dog ud til, at nye grupper er opstået.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu