Baggrund
Læsetid: 1 min.

Ugens sag: Sean Spicers selvironiske Emmy-optræden

Hvem sagde hvad, hvornår og hvorfor? Vi gengiver ugens vigtigste, sjoveste, underligste eller mest overraskende kulturdebat: Tidligere pressesekretær Sean Spicers gæsteoptræden til weekendens Emmy-awardshow.
’Det her er det største publikum, der nogensinde har overværet en Emmy – punktum!’ sagde Sean Spicer, da han – til nogles forargelse – gæsteoptrådte ved Emmy-prisshowet.

’Det her er det største publikum, der nogensinde har overværet en Emmy – punktum!’ sagde Sean Spicer, da han – til nogles forargelse – gæsteoptrådte ved Emmy-prisshowet.

Chris Pizzello

Kultur
22. september 2017

I USA er der ikke langt mellem politik og underholdningsbranchen. Det beviste Sean Spicer, tidligere pressesekretær for præsident Donald Trump, da han i sidste weekend gæsteoptrådte til den årlige overrækkelse af priser for tv, Emmy-showet.

Spicer blev tidligere på året upopulær i pressen, da han erklærede, at Donald Trumps indsættelse blev overværet af »det største publikum, der nogensinde har overværet en indsættelse – punktum!« Det var en lodret løgn. 

En løgn, som Spicer fik mulighed for gentage, nu med et selvironisk glimt i øjet. Det skete, da aftenens vært, talkshowværten Stephen Colbert, i sin åbningsmonolog fik brug for hjælp til at vurdere, hvor mange der fulgte med i prisshowet. Så kom Sean Spicer trillende ind på scenen med de berømte ord:

»Det her er det største publikum, der nogensinde har overværet en Emmy – punktum!«

Selvom Spicers optræden kan ses som en stikpille til hans tidligere arbejdsgiver, er den ikke blevet varmt modtaget på de sociale medier.

»Jeg er ikke klar til at grine ’med’ Sean Spicer. Jeg synes, han er en ond, opportunistisk løgner, som har skadet vores land,« skrev Zach Braff, kendt fra tv-serien Scrubs på Twitter. 

Man kan åbenbart ikke uset joke sig fra sit ry som politisk lystløgner. Sean Spicer selv syntes dog, at det gik ret godt. Som han sagde til Entertainment Weekly efter showet:

»Alle har været meget opbakkende, selvom det jo ikke ligefrem var et republikansk publikum.«  

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Jeg forstår verden mod ham. Han har som repræsentant for den mest magtfulde og prestige fuldte instittution i USA, ikke en men gentagne gange stået og løjet amerikanerne op i deres åbne ansigter.

Eva Schwanenflügel og Frede Jørgensen anbefalede denne kommentar