Læsetid: 5 min.

Dengang Inger Christensen læste op i 16 minutter i prime time på DR

Fra selvhøjtidelige værter til engagerede litteraturformidlere, fra diskussion om fiduspoesi til litteraturens sociale ansvar og fra litteraturens åndelige værdi til interessen for æbler. I anledning af DR’s nye bogprogram Vild med bøger er litteraturredaktøren taget en tur ned af Erindringens Allé og genanmelder her ud fra hukommelsen alle tiders bogprogrammer på DR
7. oktober 2017

Kulturping nummer 1

Vi er i begyndelsen af 1980’erne og stadig i monopolets tid. Når man er chef for kulturafdelingen i DR, som Werner Svendsen var det i årtier, bliver man også af Billed-Bladet udnævnt til nationens kulturping nummer 1.

Han var kulturens mand med stort K, og det var ham, der traf beslutninger om, hvordan programmer om kultur skulle skæres.

Han stod selv for flere programmer blandt andet det halvanden time lange bogprogram Liv og legende om Karen Blixen i 1982.

En højtideligt docerende Werner Svendsen står ved en pult og taler meget langsomt og alvorligt til seeren, der på det tidspunkt kun har sort skærm som alternativ.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • David Zennaro
David Zennaro anbefalede denne artikel

Kommentarer

Steffen Gliese

Forøvrigt var det eneste, der var at udsætte på den Blixen-udsendelse, at Werner Svendsen kun havde mainstream-eksperterne med, der fremførte nogle ret konventionelle opfattelser af Blixen, selvom de må have vidst bedre; der var ikke plads til nogle af de stemmer og vidner, der ikke faldt til føje, såsom Else Brundbjerg og Tove Rasmussen.
TIl gengæld kastede det jo en bølge af Blixen-begejstring af sig, der brød ud året efter og holdt sig i mange år, hvor hun nærmest blev mainstream.