Læsetid 8 min.

Derfor er forfatteren John Green et hit blandt unge: ’Det er, som om han virkelig kender os. Altså virkelig. Man kan slet ikke mærke, at han er voksen’

Den amerikanske forfatter og videoblogger John Green er en sensation blandt teenagere. Vi har spurgt tre inkarnerede fans hvorfor
Gertrud Vangsø, Karoline T. Lau og Astrid Sihm Larsen mødes hver uge på Hovedbiblioteket for at læse og lave podcast om litteratur til unge. De er alle tre store fans af John Green.

Gertrud Vangsø, Karoline T. Lau og Astrid Sihm Larsen mødes hver uge på Hovedbiblioteket for at læse og lave podcast om litteratur til unge. De er alle tre store fans af John Green.

Sille Veilmark
12. oktober 2017

Den amerikanske forfatter og videoblogger John Green har mere end otte millioner følgere på Facebook, Twitter og Youtube, hans navn er fast inventar på The New York Times’ bestsellerliste, og romanen En flænge i himlen er blevet oversat til 47 sprog og solgt i mere end ni millioner eksemplarer.

Hvorfor?

Fordi John Green ikke alene skriver om at være ung, snotforvirret og forelsket, men også om kræft, depression og død. Han leverer litterære livslektioner, men moraliserer aldrig.

Sådan lyder det fra tre inkarnerede fans, Gertrud Vangsø, Astrid Sihm Larsen og Karoline T. Lau. De mødes hver uge på Hovedbiblioteket for at læse og lave podcast om litteratur til unge. Og i denne uge også for at forklare Information, hvorfor John Green er det absolut største for læsende teenagere anno 2017.

Gertrud Vangsø Buchhave

14 år, bor med sin mor, far, lillebror og lillesøster på Vesterbro. Gertrud spiller tennis og ser serier og film i sin fritid. 

 

Få adgang til hele artiklen og uafhængig kvalitetsjournalistik.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Brugerbillede for Jørn Andersen
    Jørn Andersen
Jørn Andersen anbefalede denne artikel

Kommentarer

Brugerbillede for ingemaje lange
ingemaje lange

Hovedbiblioteket ....øh hvor? Aarhus,Aalborg, København eller vejle? Selvom man som læser godt ved, at hvis der ingen stedsangivelse er, så betyder det implicit København. Åbenbart verdens navle .
Manglendr stedsangivelse imidlertid udtryk for dårlig journalistik, hvis man ønsker status som landsdækkende. Og det optræder ofte i Inf. Desværre.

Anders Sørensen og Eva Schwanenflügel anbefalede denne kommentar
Brugerbillede for Søren Jacobsen
Søren Jacobsen

Der er efterhånden mange om budet for indoktrinering af vores unge. En uendelig strøm af talende "robotter" på youtube er bare en. I det mindste lyder og tale John Green som en robot. Skræmmende, at unge lader sig slæbe ind i et uvirkeligt virtuelt univers på nettet uden nogen form for tilknytning til den virkelige verden. Al menneskelighed suges stille og roligt, men sikkert, ud af vores unge gennem mere og mere afhængighed af nettet og dets uendelige ligegyldigheder. Og vi er totalt forsvarsløs over for den udvikling.

Brugerbillede for Morten Balling
Morten Balling

Jeg er 53 og er også fan af de to brødre. Crash Course er noget af det bedste, der er sket for menneskeheden og interneddet i mange år.