Læsetid: 11 min.

Den fortvivlede politiske situation i Mellemøsten fik Riad Sattouf til at tegne sine erindringer i ’Fremtidens araber’

Riad Sattouf elsker tegneseriekunsten højt. Den er næsten som en religion for ham, og derfor bruger han den til at fortælle dybt personlige historier. Information har talt med den fransk-syriske tegneserieskaber om hans store, selvbiografiske værk ‘Fremtidens araber’, hvis tredje bind lige er udkommet på dansk
Hovedpersonen i ’Fremtidens araber’ er lille lyshårede Riad, der ved slutningen af tredje bind er ni år gammel. Det er hans blik på sin far, Mellemøsten og Europa, man får præsenteret i tegneserien.

Hovedpersonen i ’Fremtidens araber’ er lille lyshårede Riad, der ved slutningen af tredje bind er ni år gammel. Det er hans blik på sin far, Mellemøsten og Europa, man får præsenteret i tegneserien.

Illustration: Riad Sattouf/fra ’Fremtidens araber’

28. oktober 2017

Det kan godt være, at Riad Sattouf har en fransk mor, en syrisk far og er født i Frankrig, og at han i sin barndom boede både i Syrien, Libyen, Saudi-Arabien og Frankrig. Men det er ikke hans nationalitet – hvad den så end måtte være – der definerer ham.

»Der er en anden identitet, der kom først, og som er meget stærkere end nogen nationalitet,« siger han med et smil. Vi sidder over for hinanden i en højloftet og elegant – på den gammeldags og lidt støvede facon – salon på den franske ambassade på Kgs. Nytorv i København.

»Jeg er tegneserieskaber. Når jeg møder en japaner, der laver tegneserier, eller en dansker, der laver tegneserier, er det, som om jeg møder én fra mit land. Det betyder ikke, at jeg kan lide eller ikke lide vedkommende. Det betyder blot, at vi har noget tilfælles. Vi har nogle af de samme interesser, og det er, som om vi kommer det samme sted fra. Et sted, hvor vi sidder alene ved et bord og laver det samme. Jeg vil mene, at dét er min vigtigste identitet.«

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Trond Meiring
  • C Munk
  • Hans Aagaard
Trond Meiring, C Munk og Hans Aagaard anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu