Læsetid: 2 min.

En fremtid uden dagbladskritikere er et skrækscenarie for forlæggeren

Det var en dagbladskritiker, der vækkede Johannes Riis’ interesse for litteratur. Af den grund og mange flere ser han meget nødigt, at dagbladskritikken forsvinder
6. oktober 2017

Johannes Riis mødte begejstringen for litteratur i Jyllands-Posten (»den holdt vi hjemme«). I kritikeren Jens Kruuses anmeldelser og artikler.

»Jeg er ham dybt taknemmelig for, at han fik mine øjne op for litteraturen. Jeg har haft gode dansklærere, men han har virkelig betydet meget for min litteraturinteresse, for at jeg ville bruge mit liv på at beskæftige mig med den,« siger Gyldendals litterære direktør.

Jens Kruuse var kritiker hos Jyllands-Posten fra 1942 til sin død i 1978 og skrev for eksempel om Klaus Rifbjergs debut Under vejr med mig selv i 1956:

»Uaandeligt? Ja, Gud velsigne ham den drengeknold. Han skriver bare løs om sig selv, fra han blev undfanget, til han holder sin første jul, under dynen. Han gør det i lidt brutale, faste prosavers med en sprogføring, der er karsk og saflig, ufortænkt, og dog har humorens dybde … Klaus Rifbjerg er mellem os. Vi lurer paa om han ikke en skønne dag skulle blive mere end genialisk.«

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu