Læsetid: 6 min.

Léa Seydoux: ’Harvey Weinstein sprang på mig – jeg måtte forsvare mig selv’

’Han stirrede på mig, som om jeg var et stykke kød. Så mistede han sin selvbeherskelse’, skriver den prisbelønnede franske skuespillerinde Léa Seydoux om sit møde med den skandaliserede filmproducent Harvey Weinstein
Hvis man er kvinde og arbejder i filmbranchen, er man nødt til at kæmpe, for det er en meget misogyn verden, skriver den franske skuespillerinde Léa Seydoux

Hvis man er kvinde og arbejder i filmbranchen, er man nødt til at kæmpe, for det er en meget misogyn verden, skriver den franske skuespillerinde Léa Seydoux

John Angelillo

13. oktober 2017

Jeg møder mænd som Harvey Weinstein hele tiden. Jeg har medvirket i flere store filmproduktioner i de sidste ti år og har også haft det held at vinde priser ved festivaler som Cannes. Filmkunsten er mit liv. Men jeg kender også alt til de mange nedladende måder, filmbranchen kan behandle kvinder på.

Da jeg første gang mødte Harvey Weinstein, tog det mig ikke lang tid at gennemskue ham. Vi var til et modeshow. Han var charmerende, vittig, intelligent – men også enormt dominerende. Han inviterede mig på drinks og insisterede på, at det skulle være allerede samme aften. Jeg fornemmede straks, at det ikke skulle handle om mit arbejde. At han havde andre hensigter, fremgik ganske tydeligt.

Vi mødtes i lobbyen på hans hotel. Hans assistent, en ung kvinde, var der også. Aftenen igennem flirtede han med mig og stirrede på mig, som om jeg var et stykke kød. Han påstod, at han overvejede at tilbyde mig en rolle.

Jeg vidste, det var bullshit. Jeg vidste det, fordi jeg kunne se det i hans øjne. Han havde et liderligt blik. Han brugte sin magt til at presse sig til sex.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • John Christian Mogensen
  • Anker Nielsen
John Christian Mogensen og Anker Nielsen anbefalede denne artikel

Kommentarer

Henrik Brøndum

Dette er ikke særlig kønt. Men det er ikke forbudt at tænke.

Filmindustrien betaler ikke særlig godt i forhold til andre industrier, det skal der selvfølgelig kompenseres for, og hvis man ikke vil det kan man jo bare tage et job i en afsides beliggende kulmine, hvor man så må høre på en stribe landsbyromantikeres beklagelser? "You cannot have your cake and eat it!"

Penge beskytter kun til en vis grad. Man kan håbe, han bliver blacklisted i industrien for altid.
Problemet med de personer, som beskyttede ham - hans arbejdsgiver, ansatte, andre skuespillere - det går jo ikke væk lige med det samme.