Læsetid: 3 min.

Et markant flertal i Folketinget afviser Mette Bocks plan om sammenlægning af kunstuddannelser

Et flertal i Folketinget afviser en anbefaling fra Kulturministeriet om at samle de kunstneriske uddannelser i én institution. Mette Bock mener, at partierne skal ’klappe hesten’
Kulturministeriet har med Mette Bock i spidsen offentliggjort en rapport, der fremlægger ideen om at samle de videregående kunstuddannelser i én national institution. Men foreslaget bliver lagt ned af et flertal i Folketinget.

Kulturministeriet har med Mette Bock i spidsen offentliggjort en rapport, der fremlægger ideen om at samle de videregående kunstuddannelser i én national institution. Men foreslaget bliver lagt ned af et flertal i Folketinget.

Jens Dresling

19. oktober 2017

Ideen om at samle de videregående kunstuddannelser i én national institution bliver lagt ned af et flertal i Folketinget. Det sker blot få dage efter, at rapporten fra Kulturministeriet, De kunstneriske uddannelser, blev offentliggjort.

Her blev det anbefalet at samle de syv nuværende statslige uddannelsesinstitutioner samt Forfatterskolen, Det Jyske Kunstakademi og Det Fynske Kunstakademi i én national uddannelsesinstitution.

Men hverken Socialdemokratiet, Dansk Folkeparti, SF, Alternativet eller Radikale Venstre har tænkt sig at lægge stemmer til en ny strukturering af kunstuddannelserne, fortæller partiernes kulturordførere efter Informations rundspørge. Dermed er 108 ud af Folketingets 179 mandater imod forslaget.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Eva Schwanenflügel
  • Steffen Gliese
Eva Schwanenflügel og Steffen Gliese anbefalede denne artikel

Kommentarer

Christian Lucas

Mette Bock har vist gjort nok skade på dansk kulturliv i DR?

Karsten Lundsby, Jørgen Wassmann, Frede Jørgensen, Eva Schwanenflügel, Arne Lund og Steffen Gliese anbefalede denne kommentar
Søren Kristensen

Man kan jo ikke bare komme med sådan en idé uden at forklare hvad den skal gøre godt for?

Karsten Lundsby, Jørgen Wassmann, Carsten Wienholtz, Frede Jørgensen og Eva Schwanenflügel anbefalede denne kommentar

Mon ikke diverse institutioner foretrækker beskæring økonomisk frem for afgivelse suverænitet til et central styre. Men spørg dem.

Frede Jørgensen og Eva Schwanenflügel anbefalede denne kommentar
Steffen Gliese

Der synes at være en splittelse imellem konservatorierne og de øvrige institutioner. Det er imidlertid nogle mærkelige argumenter, der lyder fra dem, synes jeg.

Svært at holde skadefryden i ave. Familien Samuelsen/Bock har nu ikke den mest heldige hånd úd i det politiske. Måske skulle de tage hjem til Horsens, og så lade nationen få fred for deres ideer.

Karsten Lundsby, jørgen djørup, Jens Wolff, Jørgen Wassmann, Carsten Wienholtz, Frede Jørgensen, Eva Schwanenflügel og Bjarne Bisgaard Jensen anbefalede denne kommentar
Bjørn Langkilde

Kunstuddannelserne er mangeartede og forskellige. Det skal godt nok være en stor institution, hvis de skal kunne eksistere under samme tag.

Karsten Lundsby, Frede Jørgensen, Eva Schwanenflügel og Tue Romanow anbefalede denne kommentar
Steffen Gliese

Nu var planen kun et spørgsmål om samlet ledelse, ikke adressefællesskab. Det sidste havde man faktisk bedre kunnet leve med.

Frede Jørgensen

Det er en glidebane - behøver jeg at sige mere?
Og så mht Mads Fuglede - det positive er vel, at vi ikke skal se ham så meget i TV 2.

Johnny Winther Ronnenberg

Hvorfor er fokus på at centralisere og detalje styre alt hos politikere, sporene fra kommune sammenlægningerne, nedlæggelsen af amterne er åbenbart ikke nået folketinget endnu eller er de bare blinde og døve?

Johnny Winther Ronnenberg - Langt de fleste beslutningstagere, og det gælder også oppositionens, anser kommunaldeformen for at være ganske vellykket, og derfor fortsætter man ad samme spor.
Inertiens lov råder.