Læsetid: 5 min.

Ønsket beskæring af DR vil ramme programmerne hårdere end forventet

En stor del af DR’s budget er bundet i faste udgifter til f.eks. bygninger og sendemaster. Derfor bliver eventuelle besparelser på resten af budgettet – blandt andet programmerne – større end 25 procent. Politikerne har ikke gennemtænkt konsekvenserne af besparelserne, siger lektor i medievidenskab
En stor del af DR’s budget er bundet i faste udgifter til f.eks. bygninger og sendemaster. Derfor bliver eventuelle besparelser på resten af budgettet – blandt andet programmerne – større end 25 procent. Politikerne har ikke gennemtænkt konsekvenserne af besparelserne, siger lektor i medievidenskab

Jens Dresling

7. oktober 2017

Flere partier i Folketinget ønsker at skære i DR’s budget. Dansk Folkeparti har foreslået en besparelse på 25 procent. Venstre har nævnt 20 og 30 procent. Socialdemokratiet har ikke sat tal på, men de er villige til at forhandle.

Men en besparelse på for eksempel 25 procent af det samlede budget kan medføre besparelser på op mod 30 procent af programbudgettet, viser en gennemgang, som Information har lavet på baggrund af tal fra Danmarks Radio.

En fjerdedel af DR’s budget er bundet op i faste udgifter til blandt andet bygninger og teknisk infrastruktur, og derfor vil besparelserne ifølge flere eksperter først og fremmest ramme programvirksomheden.

»Hvis man i en organisation som DR med relativt store faste omkostninger skal gennemføre en besparelse, så vil den besparelse blive væsentligt højere på de resterende omkostninger. Det ligger i sagens natur. Når man ikke kan skære i kapacitetsomkostningerne, må man skære forholdsmæssigt mere andre steder, for eksempel ved at have færre medarbejdere og dermed producere mindre,« siger professor på Institut for Økonomi og Ledelse på Aalborg Universitet Per Nikolaj Bukh.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Dorte Sørensen
Dorte Sørensen anbefalede denne artikel

Kommentarer

Michael Kongstad Nielsen

Man kunne sagtens sælge eller udleje nogle af bygningerne. Så ville noget af de 25% ligge der.
Virksomheder inden for samme branche, showbizz, reklamebureau, events, telegrambureau, online medieproduktion, og så videre.

Med lidt fantasi går det nok.

Torben K L Jensen, John Hansen og Trond Meiring anbefalede denne kommentar