Interview
Læsetid: 1 min.

Hvad sælger du: »Der er jo lidt mixed emotions om Erich Honecker«

Hver dag bliver massevis af brugte ting sat til salg. Og selv om de i udgangspunktet ikke behøver være noget særligt, kan de vise sig at være det
Kultur
13. oktober 2017
Hver dag bliver massevis af brugte ting sat til salg. Og selv om de i udgangspunktet ikke behøver være noget særligt, kan de vise sig at være det
  • Sælges: Orginalt officielt portræt af Erich Honecker fra receptionen i en østtysk metalfabrik.
  • Pris: 1.500 kroner.
  • Sælger: Lisa Melgaard, 26 år, psykologistuderende.

Min far har en maskinfabrik, der laver vindmølletårne i det gamle Østyskland. Fabrikken er omkring 150 år gammel.

Først producerede den flytårne – flere af dem, der står rundt omkring i Danmark også – derefter, da den blev nationaliseret i DDR , lavede den tanke, og nu producerer de vindmøletårne. Det er altså en fabrik, der altid laver runde, aflange ting.

Sidste år købte han en lukket fabrik i nærheden og i forbindelse med fabrikshallerne lå en kontorbygning, der ikke havde været åben siden DDR’s sammenbrud.

De havde simpelthen forladt bygningen og låst døren efter sig. Der var selv en tændt fryser med is i. Og der, i receptionen hang portrættet sådan som det var påbudt. Det var obligatorisk for alle virksomheder at have dette billede hængende af DDR’s leder fra 1971 til 1989. Der var mange andre sjove ting, så det lokale museum kom og hentede det, min far ikke kunne bruge.

Min far tog billedet med hjem til mig og sagde, at jeg da kunne prøve at se, om der var lidt penge i det. Jeg kunne ikke selv tænke mig at have det hængende, men måske der er en derude, der synes at det er sjovt. Der er jo af gode grunde lidt mixed emotions omkring Erich Honecker. Der har dog ikke været nogle henvendelser. Men hvem ved, måske nu hvor det er i Information.

Serie

Hvad sælger du?

Vi bliver rigere af at handle med hinanden. Det gælder international handel med Kina og USA og dagligvarehandel i de lokale butikker, men også handel med gamle kassettebånd eller tegneserier på Den Blå Avis. I en serie af interview fortæller en række personer, hvad de sælger og hvorfor.

Seneste artikler

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her