Læsetid: 1 min.

Hvad sælger du: »Der er jo lidt mixed emotions om Erich Honecker«

Hver dag bliver massevis af brugte ting sat til salg. Og selv om de i udgangspunktet ikke behøver være noget særligt, kan de vise sig at være det
Hver dag bliver massevis af brugte ting sat til salg. Og selv om de i udgangspunktet ikke behøver være noget særligt, kan de vise sig at være det
13. oktober 2017
  • Sælges: Orginalt officielt portræt af Erich Honecker fra receptionen i en østtysk metalfabrik.
  • Pris: 1.500 kroner.
  • Sælger: Lisa Melgaard, 26 år, psykologistuderende.

Min far har en maskinfabrik, der laver vindmølletårne i det gamle Østyskland. Fabrikken er omkring 150 år gammel.

Først producerede den flytårne – flere af dem, der står rundt omkring i Danmark også – derefter, da den blev nationaliseret i DDR , lavede den tanke, og nu producerer de vindmøletårne. Det er altså en fabrik, der altid laver runde, aflange ting.

Sidste år købte han en lukket fabrik i nærheden og i forbindelse med fabrikshallerne lå en kontorbygning, der ikke havde været åben siden DDR’s sammenbrud.

De havde simpelthen forladt bygningen og låst døren efter sig. Der var selv en tændt fryser med is i. Og der, i receptionen hang portrættet sådan som det var påbudt. Det var obligatorisk for alle virksomheder at have dette billede hængende af DDR’s leder fra 1971 til 1989. Der var mange andre sjove ting, så det lokale museum kom og hentede det, min far ikke kunne bruge.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • David Zennaro
  • Niels Nielsen
David Zennaro og Niels Nielsen anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu