Læsetid: 6 min.

Sally Potter: I en postsandhedsæra er det nødvendigt at lave dramaer om mennesker, der slås med at fortælle sandheden

Kampen for sandheden er i centrum af Sally Potters nye film, ’The Party’, der trods en spilletid på blot 71 minutter når vidt omkring. Information har talt med den britiske filminstruktør, som også kalder sin film for et politisk ladet portræt af et splittet og forandret Storbritannien
’Vi befinder os angiveligt i en postsandhedsæra, så det synes passende at lave et drama om mennesker, der slås med at fortælle sandheden,’ siger Sally Potter.

’Vi befinder os angiveligt i en postsandhedsæra, så det synes passende at lave et drama om mennesker, der slås med at fortælle sandheden,’ siger Sally Potter.

Sille Veilmark

13. oktober 2017

Da den britiske filminstruktør og manuskriptforfatter Sally Potter for nogle år siden gik i gang med at skrive sin nye film, The Party, var der valgkamp i Storbritannien.

Det var Labours Ed Miliband mod De Konservatives David Cameron, men man kunne ikke se forskel på dem.

De var begge rykket ind på midten af det politiske spektrum, og væk var al autenticitet og oprigtighed. I stedet handlede det kun om spin og om at lokke så mange vælgere til som muligt.

Denne mærkelige politiske situation kom i høj grad til at påvirke The Party, som handler om syv mennesker, gode venner og flere ægtepar, der mødes for at fejre den enes udnævnelse til skyggesundhedsminister. Men snart begynder skeletterne at vælter ud af skabene, og fejringen bliver til en stor personlig krise for alle syv, der kæmper om og for at holde fast i sandheden og deres egne ædle principper.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Eva Schwanenflügel
Eva Schwanenflügel anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu