Læsetid 1 min.

Hvad sker der? – Kulturministeren afslutter sin tur rundt i landet

Hvem sagde hvad, hvornår og hvorfor? Vi gengiver ugens vigtigste, sjoveste, underligste eller mest overraskende kulturdebat
Kulturminister Mette Bock (LA) har netop afsluttet sin danmarksturne, hvor hun har villet høre om borgernes medieforbrug. Blandt andet besøgte hun Fællesskolen Hammelev Sct. Severin i Haderslev.

Kulturminister Mette Bock (LA) har netop afsluttet sin danmarksturne, hvor hun har villet høre om borgernes medieforbrug. Blandt andet besøgte hun Fællesskolen Hammelev Sct. Severin i Haderslev.

Lene Esthave

13. oktober 2017

Sag

Kulturminister Mette Bock (LA) afsluttede i denne uge sin tur rundt i Danmark, hvor hun har spurgt danskerne om deres ønsker til det kommende medieforlig.

Aktører

Kulturminister Mette Bock, mediekommentator Lasse Jensen, chefredaktør på Kristeligt Dagblad Erik Bjerager.

Der findes allerede en række undersøgelser af danskernes holdninger til medierne. Men det har ikke afholdt kulturminister Mette Bock fra at lave sin egen, og således har hun de seneste måneder kørt rundt i landet i sin ministerbil for at tale med danskerne, fra sjetteklasser i Haderslev til gymnasieelever i hovedstaden, fra Mors til Søndermarken, og i denne uge fremlagde hun så resultaterne på et pressemøde i Kulturministeriet.

Hendes rundtur er blevet kaldt en markedsundersøgelse. Som mediekommentator Lasse Jensen skrev her i avisen i juni: Man kan mistænke ministeren for at være i gang med en »slags markedsundersøgelse«, hvor kundernes behov og smag kommer til at spille en »dominerende rolle« i mediepolitikken.

Det lyder måske fornuftigt – danskernes smag bør vel påvirke fremtidens mediepolitik – men Danmarks Radios opgave er ikke at levere varer til et marked. Det er at levere public service i et demokrati.

Ansvarshavende chefredaktør på Kristeligt Dagblad, Erik Bjerager, fremførte den samme kritik allerede i maj: Debatten »bør også handle om demokrati og nødvendigheden af en oplyst befolkning«, skrev han. 

Og den del kan meget passende begynde nu.

Bliv opdateret med nyt om disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritiske, seriøse og troværdige.

Se om du er enig – første måned er gratis

Klik her

Er du abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu