Baggrund
Læsetid: 1 min.

'Jeg skiller mig aldrig af med mit sumobryder-salt og peber-sæt'

Hver dag bliver massevis af brugte ting sat til salg. Og selv om de i udgangspunktet ikke behøver være noget særligt, kan de vise sig at være det. I en serie undersøger Information, hvad det egentlig er, folk sælger - denne gang sælger 60-årige Inger 10 fingerbøl med motiver af bl.a. kendte personer
Inge Porse vil ikke sige, at det er direkte snyd at købe en hel samling på internettet og så kalde sig samler. Men personligt ville hun aldrig købe en hel delfinsamling af en anden.

Inge Porse vil ikke sige, at det er direkte snyd at købe en hel samling på internettet og så kalde sig samler. Men personligt ville hun aldrig købe en hel delfinsamling af en anden.

Privatfoto

Kultur
20. oktober 2017

»Jeg har tidligere solgt fingerbøllene stykvis, men nu gider jeg ikke mere, så jeg sælger hele samlingen. Min lille karriere som hobbyhandlende begyndte med servietter. Dengang var dronning Margrethe begyndt at lave decoupage, så servietter var pludselig populære. Da det holdt op, gik jeg over til fingerbøl. Jeg købte dem på Ebay fra England. Derovre er der millioner af fingerbøl. Hver lille seværdighed har deres eget fingerbøl.«

»Det er primært til danske købere, men også lidt i Norge. De sidder deroppe i fjeldene og har ikke andet at lave end at samle på ting – ej, undskyld, det var fordomsfuldt.«

»Jeg har også været samler selv. Blandt andet samlede jeg på alt med delfiner. Og med sumobrydere. De har altid fascineret mig meget. Delfinsamlingen solgte jeg netop til en nordmand. Sumobryder-samlingen har jeg beholdt en del af. Jeg tror f.eks. aldrig, at jeg skiller mig af med mit sumobryder-salt og peber-sæt. Det betyder meget for mig.«

»Jeg vil ikke sige, at det er direkte snyd at købe en hel samling på internettet og så kalde sig samler. For nogle samlere betyder mængden bare meget. Blandt andet var der en dame forbi for noget tid siden for at købe nogle fingerbøl. Hun havde 1.200 i små sætterkasser i gangen og det var antallet, hun talte om. Men for mig har det vigtige altid været jagten. Jeg pløjede alle loppemarkeder igennem, og du drømmer ikke om, hvor mange køleskabsmagneter, jeg har fået af familie og venner fra rejser. Så jeg ville personligt aldrig have købt en hel delfinsamling af en anden.«

Til salg: 10 fingerbøl med motiver af bla. kendte personer. Sælger: Inge Porse, 60 år, jobsøgende. Pris: 50 kroner.

Serie

Hvad sælger du?

Vi bliver rigere af at handle med hinanden. Det gælder international handel med Kina og USA og dagligvarehandel i de lokale butikker, men også handel med gamle kassettebånd eller tegneserier på Den Blå Avis. I en serie af interview fortæller en række personer, hvad de sælger og hvorfor.

Seneste artikler

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her