Baggrund
Læsetid: 1 min.

Streaminganbefalinger: Hvis anmelderne forsvinder, må du streame dig ud af det

Hungrer du efter anmeldelser fra andre end de gamle avismedier? Her er vores anbefalinger til, hvor du kan få stillet din kritiktørst på internettet
Kultur
6. oktober 2017

BINGE med P3

Jeg kan binge hele dage – altså se serier så længe, at Netflix til sidst kærligt spørger, om jeg stadig er der. Det er jeg. I den nye P3-podcast BINGE dissekerer serienørderne Frederik Dirks Gottlieb og Kasper Lundberg enkeltafsnit af nye serier sammen med skiftende kendte gæster. Lyt med, hvis du som mig vil være bedre til at skjule, at du ikke har set Game of Thrones.

Find ’BINGE’ på www.dr.dk/radio/p3/binge-med-frederik-og-kasper/binge-med-frederik-og-kasper-1

Min bedste bogveninde

Books and Quills hører til den voksende hær af booktubers – altså bogglade YouTubere. Sanne Vliegenthart anmelder hver måned 5-6 nye bøger, og at lytte til hende er som at høre en veninde fortælle om sin yndlingsbog. Vær dog klar til at spole over ’hvad har jeg i min dametaske’-afsnit.

Find din nye bedste bogveninde her: www.youtube.com/user/booksandquills

Vælt den fjerde væg

I podcasten Den 4. væg om dansk scenekunst anmelder skiftende værter nye opsætninger og har besøg af ret så prominente gæster: Både Susse Wold og Anders W. Berthelsen har kigget forbi. Den 4. væg er eksperter i at guide til, hvilke stykker jeg skal bruge mine sparsomme lommepenge på.

Hør Den 4. Væg her: https://den4vaeg.dk/

Serie

Et Danmark uden anmeldere

Avisanmeldelsen er under pres. Når nye medier skal genopfinde avisen på nettet, tager de ikke anmelderen med sig ind i fremtiden, og samtidig falder antallet af anmeldelser i dagbladene. Information har i denne serie skrottet vore egne anmeldelser og snakket med kunstnere og branche for at undersøge dagbladskritikkens rolle i dag – og hvad der ville ske uden den.

Seneste artikler

 • Ny forening vil styrke kunstkritik og anmelderi

  13. januar 2018
  Medier skal ikke bare orientere om aktualitet, men også debattere og diskutere samtiden. Derfor er professionelle, saglige kritikere uundværlige, mener ny paraplyorganisation, som vil arbejde for mere synlighed og bedre vilkår
 • Kulturredaktør: Kritik fungerer bedst, når det er et kærlighedsprojekt

  8. november 2017
  Kritikernes honorarer og vilkår er til debat. Informations kulturredaktør mener ikke, at professionen er let at sammenligne med andre deltidsjob, fordi der i kulturkritikkens dna er en særlig kærlighed til stoffet, siger hun. ’Kritik mister helt sin mening, når det bliver samlebåndsarbejde’
 • Hvis kritikken skal være uafhængig og fri, hvorfor skal kritikeren så have løn?

  3. november 2017
  De færreste danske kritikere kan få anmelderi som hovedbeskæftigelse til at løbe rundt. Spørgsmålet er, om de overhovedet skal det. Og mere radikalt: Om de i det hele taget skal have løn for deres arbejde. For hvis kritikken skal være fri, skal den så koste penge?
Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her