Læsetid: 3 min.

Teaterchef: ’Næsten ingen anmeldere, jeg kender, har været med til at forny teaterkunsten’

Måske ville det ikke være nogen dum idé, hvis teateranmelderne tog sig en timeout til at tænke over, hvorfor de egentlig skriver om teater, mener teaterbossen Henrik Hartmann
6. oktober 2017

Hvad ville der ske, hvis Information droppede teateranmeldelserne? Spørgsmålet er ikke så hypotetisk, som det kan lyde. Tilbage i 2004 besluttede Informations daværende chefredaktør David Trads at stoppe den løbende tætte dækning af teaterstoffet og skære markant ned på antallet af anmeldelser.

På lederplads formulerede han hvorfor: »Der er alt for meget teater, der alt for meget ligner et museum – hvor der er alt for meget fortid og stilstand, alt for lidt nybrud. Alt for ofte er det ganske enkelt ’røvkedeligt’ at gå i teatret.«

Beslutningen medførte en teatertorden af den anden verden, og blandt de argeste kritikere var daværende chefduo på Betty Nansen Teatret Peter Langdal og Henrik Hartmann.

Information havde valgt ikke at anmelde deres opsætning af Gorkijs Sommergæster, så de bestilte i stedet selv en anmeldelse af stykket hos en tidligere dagbladskritiker og indrykkede den som annonce i Information. Ikke overraskende var anmeldelsen positiv.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu