Læsetid: 8 min.

Unge danske instruktørtalenter spinder guld på peanuts

Det er ikke kun de filmaktuelle Avaz-brødre, der omgår de gængse procedurer, når det kommer til at lave spillefilm. Den danske undergrund vrimler med talentfulde instruktører, der ’går rogue’ på hver deres måde. Nogle går helt uden om støttesystemet, andre finder på alternative lanceringsformer for at sikre sig, at de når ud til det helt rigtige publikum. Fælles for dem alle er, at det er helt utroligt, hvad de kan få til at flyve for meget få penge
27. oktober 2017

Annika Berg

(f. 1987), Station Next, Avedøre og Den Danske Filmskole

Slik, slim, slushice, Pokémon, perleplader, glimmerindsmurte grisehoveder, kaktusblomster, bamser, hentai og skyllefarve i neonnuancer – det gyselige smelter sammen med det skønne i Annika Bergs spraglede girl power-hyldest Team Hurricane, der både har høstet anmelderroser herhjemme og vundet kritikerprisen i Venedig Filmfestivalens sideprogram International Film Critics' Week, der opdyrker lovende, nye filmtalenter.

Bag kameraet har Berg allieret sig med Louise McLauglin, der også fotograferede afgangsfilmen Sia om en 93-årig kvindes tanker omkring døden, der vandt en Robert for bedste kortfilm (fiktion) tidligere i år. Hvor Sia var holdt i nydelige kompositioner og pasteltoner, har billedsiden i Team Hurricane fået en tur i blenderen.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu