Læsetid: 6 min.

Adam Silvera: Det ville have været forræderi, hvis jeg skrev om heteroseksuelle karakterer for at få succes

​​​​​​​I ’young adult’-forfatter Adam Silveras seneste bog ved begge hovedpersoner, at de skal dø inden for 24 timer. Det betyder blandt andet, at den ene tør komme ud af skabet – noget der i sin tid var svært for forfatteren selv. Adam Silvera gæstede BogForum i København sidste weekend og fortalte om sit livs savn efter queer-repræsentation i ungdomslitteraturen
Adam Silvera sprang ud som 19-årig. ’Jeg kan huske, at jeg som 16-17-årig spurgte mig selv: Hvis jeg fandt ud af, at jeg skulle dø i morgen, ville jeg så springe ud? Og så tænkte jeg, ja, uden tvivl, for så ville jeg ikke behøve at bekymre mig om konsekvenserne.’

Adam Silvera sprang ud som 19-årig. ’Jeg kan huske, at jeg som 16-17-årig spurgte mig selv: Hvis jeg fandt ud af, at jeg skulle dø i morgen, ville jeg så springe ud? Og så tænkte jeg, ja, uden tvivl, for så ville jeg ikke behøve at bekymre mig om konsekvenserne.’

Sille Veilmark

18. november 2017

Alle hovedpersoner i den amerikanske forfatter Adam Silveras bøger er enten homoseksuelle eller biseksuelle.

I hans seneste, De dør begge til sidst, møder de to teenagedrenge Rufus og Mateo hinanden og tilbringer en dag sammen i New York City. De forelsker sig og, ja, som titlen mere end antyder, dør de begge. Bogen er netop udkommet på dansk og går under genren ’young adult’.

27-årige Adam Silvera regnes for en af sin generations vigtigste ’young adult’-forfattere. Men at skrive om queer-teenagere er ikke omkostningsfrit. Adam Silvera er meget bevidst om, at han ved at have homoseksuelle hovedpersoner i sine romaner risikerer at provokere og dermed udelukke en stor del af sin potentielle læserskare. Da han begyndte at skrive på De dør begge til sidst for fem år siden, før han debuterede som forfatter, handlede den faktisk først om en dreng og pige. Men det blev hurtigt ændret:

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Eva Schwanenflügel
  • David Zennaro
Eva Schwanenflügel og David Zennaro anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu