Interview
Læsetid: 5 min.

En antikvitetsforhandler, SOSU-hjælper og tv-tilrettelægger vurderer boligprogrammet ’Sæt pris på dit hjem’

De seneste år har boligprogrammer domineret sendefladen. Derfor har Information spurgt tre forskellige danskere med tre forskellige baggrunde, hvad de synes om den nye sæson af boligprogrammet ’Sæt pris på dit hjem’, hvor seerne følger tre opkøbere, der går på jagt efter antikviteter i danske hjem og afgiver bud på alt, hvad de finder interessant
I Grindsted ikke langt fra Billund besøger boligprogrammet Sæt pris på dit hjem en rejselysten familie, der vil sælge huset og alt indbo for at få mere frihed til at rejse – blandt andet et originalt Heerup-tryk og en Ib Kofoed Larsen-stol.

I Grindsted ikke langt fra Billund besøger boligprogrammet Sæt pris på dit hjem en rejselysten familie, der vil sælge huset og alt indbo for at få mere frihed til at rejse – blandt andet et originalt Heerup-tryk og en Ib Kofoed Larsen-stol.

Peter Refsgaard/TV 2

Kultur
24. november 2017

’Programmerne er målrettet en lille klike af folk’

Erik Eriksen, 72 år, Nyborg, ejer antikvitetsforretningen A1 Antik Snurrepiben

Jeg synes, Sæt pris på dit hjem er et nogenlunde program. Jeg er også disponeret for at se programmer om gamle ting og sager, fordi jeg har min egen antikvitetsforretning.

Jeg har dog diskuteret det med min kone, som også har set programmerne, og vi synes, det virker, som om programmerne er målrettet en lille klike af folk, som synes, det er interessant at få fat i dyre, antikke designerting. Det skinner igennem ved, at det er københavnere, der er opkøbere i de programmer, vi så. I et af afsnittene er der en masse moderne keramik og møbler. Det er spændende nok at vide, at der er noget, der hedder Arne Bang, men det er mest interessant for en lillebitte klike. Priserne er skyhøje på de ting.

Privatfoto

Jeg studsede over deres begejstring over en skammel og en stol med noget uldstof på. Nu er jeg fra Fyn, og det må være noget for københavnere, for hvis jeg havde det i min egen butik, ville jeg ikke kunne sælge det. De var simpelthen begejstrede for noget, det var noget juks i mine øjne. Men det er nok også, fordi jeg selv handler med antikviteter og har et andet blik på det.

I de programmer jeg så, var der forskellige medvirkende, og jeg synes, at nogle af dem fungerede bedre end andre. De opkøbere, der bare ville tjene penge ved at lave en god handel, var ikke lige så sjove som dem, der også hyggede sig og var humoristiske. For mig var første afsnit sjovere end det andet. Jeg kunne bedre spejle mig i det første.

Det var også i det første afsnit, at den ene af opkøberne nævnte, at han havde malet væggene hjemme hos sig selv i alle mulige forskellige farver, og samtidig så man, hvordan han boede. Det synes jeg, var noget, jeg kunne bruge. Det var befriende at høre ham sige, at han gerne vil have farve på tingene. At det hele ikke skal være hvidt.

’Jeg har desværre ikke noget i mit eget hjem, som opkøberne kan komme og prutte om’

Birgitte Fröhlich, 43 år, Horsens, ufaglært social- og sundhedshjælper

Jeg kan godt lide boligprogrammer, det har jeg altid godt kunnet. Programmer som Fra skrot til slot og alt sådan noget. Det handler nok om, at jeg gerne selv vil have et pænere hjem, end det jeg har, og når jeg ser programmerne, kan jeg få ideer til indretning.

Privatfoto

Jeg er også typen, der er nysgerrig på, hvordan huse ser ud indvendig, når jeg kører rundt. Hvis der er et hus, der interesserer mig, så vil jeg vildt gerne se, hvordan det ser ud indenfor. Jeg er nysgerrig på det punkt. Det er nok også derfor, at jeg godt kunne lide det her program.

Det var sjovt at se, hvilke ting opkøberne var interesserede i. Der var nogle ting, jeg ikke troede havde værdi, og så fandt jeg ud af, at det var mange penge værd. Det synes jeg er meget interessant. Og de medvirkende virker meget sympatiske.

Der var også ham den unge fyr, der har samlet design gennem hele sit liv. Han har haft syn for, hvad der blev penge værd. Sådan noget ville jeg jo ikke ane noget om. Så bliver man lidt klogere, når man kigger på sådan et program, og jeg tænker, at jeg skal huske at kigge efter, hvem der har lavet tingene. Keramik er noget, jeg altid bare er gået forbi, men når jeg ser det bliver stillet op på en pæn måde, så ser det jo meget interessant ud.

Jeg kan godt lide at gå på loppemarked, og det hænger nok sammen med, at jeg godt kan lide at se, hvad folk har samlet gennem tiden, og om det er penge værd. Men jeg har desværre ikke noget i mit eget hjem, som opkøberne kan komme og prutte om.

Når jeg er på loppemarked, kigger jeg ikke så meget efter pyntegenstande. Det er mere legetøj til mine børnebørn. Jeg plejer at kigge efter noget nostalgisk. Altså noget gammel legetøj, som jeg kan huske fra da jeg var barn.

’Det her program minder lidt mere om et program på TV3’

William Abrahamsen, 32 år, Vesterbro, uddannet tv-tilrettelægger, arbejder freelance som redaktionschef hos DR

Det kunne godt være et program, jeg zappede forbi og blev hængende på. Det er godt selskab, og jeg synes også, det er ganske udmærket håndværk. Det kunne godt være lidt længere. Det er, som om man har prøvet at presse noget ind, som ikke kan være der. Der mangler lidt vitamin. Der var en stol, som alle opkøberne var interesserede i, men jeg manglede at få lidt mere historie på. Er den dårligt lavet? Jeg synes, den så ud til at være dårligt samlet nedenunder, så hvorfor har opkøberen lyst til at købe den for 1.000 kroner?

Privatfoto

Programmerne varer 26 minutter og 30 sekunder, og hvis de havde haft 42 minutter og 30 sekunder, så havde de haft lidt mere tid til gå i dybden. Der var 97 bud, men vi når kun at se seks bud på en hurtig og overfladisk facon. Og så prioriterer de en sjov montage af ting, der bliver sagt nej til. De giver rigtig meget plads til jagten, hvor opkøberne går rundt i huset og finder ting, de vil byde på, mens konkurrencedelen bliver jappet igennem. TV 2 kan godt tillade sig at gå lidt længere ned i tempo. Det her program minder lidt mere om et program på TV3.

Men det, vi taler om her, er, hvad der kunne gøre det til en super oplevelse. Lige nu er det en god oplevelse.

Det er en superfed casting af alle de medvirkende. Vi er hjemme hos nogle, der har sindssygt mange ting. Det er ikke bare ét rum, der ser godt ud. Det er hele hjem. Måske er det bare mine venner, der bor kedeligt, men jeg tror ikke, jeg kunne finde nogen i min omgangskreds, der havde så mange ting, man ville have lyst til at byde på. Der er lavet et godt benarbejde.

Samtidig er boligprogrammer det mest almengyldige, man kan finde, fordi vi allesammen skal have tag over hovedet, og så er de fleste interesserede i, at deres bolig afspejler dem selv. Og selvom jeg syntes, der var for mange ting i det første hjem, så var der alligevel en lampe og en stol, jeg godt kunne bruge hjemme hos mig og min kæreste.

Sæt pris på dit hjem bliver vist tirsdage klokken 20.55 på TV 2

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her