Læsetid: 8 min.

DR3: Fra lukningstruet problembarn til uundværlig public service

DR3 nærmer sig sin femårs fødselsdag. Kanalen, som er blevet kaldt DR-familiens unge, rebelske medlem, havde en hektisk fødsel og blev mødt med meget blandede reaktioner, da den kom til verden. Siden er seertallene vokset, og det samme gælder kanalens fanskare. Her fortæller DR3’s tidligere og nuværende kanalchefer deres version af forløbet
425.000 gange er afsnittene af dokumentarserien 'Prinsesser fra Blokken' blevet vist. Det har skabt seerrekord.

425.000 gange er afsnittene af dokumentarserien 'Prinsesser fra Blokken' blevet vist. Det har skabt seerrekord.

Fra DR

24. november 2017

’Vi ville skabe en legeplads for nye formater og talenter’

Lotte Lindegaard, kanalchef på DR3 1. januar – 1. august 2013. I dag kanalchef på TV2.

»Det føles som evigheder, siden jeg var med til at opstarte DR3. Fem år er virkelig længe i et medielandskab, der forandrer sig så hurtigt. Men 2012, hvor vi tog tilløb til DR3, var det store år for kanalomlægning og revitalisering i DR. DR1 og DR2 blev relanceret, og Ultra kom til sammen med DR3. Det var den store hovedrengøring af kanalerne for at sikre et tidssvarende, interessant public servicetilbud fra DR. Det var en kompleks og spændende opgave – og ambitionerne var tårnhøje.«

»Idéen til DR3 opstod i inderkredsen omkring Gitte Rabøl (mediedirektør for DR 2011-17, red.), som jeg var en del af. DR3 skulle erstatte DR Mama, der delte kanal med DR HD. DR HD var tænkt som lokomotiv for HD-udviklingen. Det lyder helt antikveret bare at sige det.«

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Henrik Brøndum

Godt at høre der er en inderkreds, jeg frygtede for nylig det der med mangfoldighed blev taget alvorligt!