Læsetid: 2 min.

Ingen jul uden Informations julesangkonkurrence

For syvende år i træk inviterer vi læserne til at sætte det forgangne år på julevers
For syvende år i træk inviterer vi læserne til at sætte det forgangne år på julevers
25. november 2017

Det er igen blevet tid til Informations årlige julesangkonkurrence! 

Sidste år modtog vi over 150 vers fra rimglade læsere, og der er ingen undskyldning for ikke også at fatte om andefjeren i år, for 2017 har leveret mere end rigeligt materiale: 

I USA sænkede mørket sig over det meste af landet, ikke kun i form af Donald Trumps indsættelse som præsident i januar, men også i kraft af et andet og mere beregneligt naturfænomen, nemlig den totale solformørkelse i august.

I Frankrig vandt Emmanuel Macron stort over Le Pen, og i Tyskland bisatte man en på alle måder stor figur i nyere europæisk historie, den tidligere kansler Helmuth Kohl. En brand i Grenfell Tower i London satte uligheden til debat i Storbritannien, hvor premierminister Theresa May gjorde sig uheldig bemærket i en tale ved de konservatives landsmøde, der druknede i larmen fra hendes egen hosten.

2017 var også året, hvor blasfemiparagraffen blev afskaffet i Danmark, hvor Reformationen fyldte 500, og hvor et bestialsk ubådsmord forvandlede hele landet til en nation af kriminalreportere.

Danmark kvalificerede sig til VM i herrefodbold, hvorimod kvindelandsholdet måtte nøjes med EM-sølv og en lang næse fra DBU. Anna Mee Allerslev trak sig fra lokalpolitik efter en bryllupsfest på kommunens regning, Dansk Folkeparti gik overraskende tilbage ved det nyligt overståede kommunalvalg, og i Hollywood gled den amerikanske filmproducer Harvey Weinstein i sin egen blakkede fortid og trak stribevis af vulgære lummerbukser med sig i faldet under hashtagget: ’Me Too’. 

I Catalonien stemte de for løsrivelse, i Nordkorea raslede Kim Jong-un med atomraketterne, og i Zimbabwe slap Robert Mugabe efter 37 år langt om længe sit tag i magten. Og nå, ja, så var der orkanerne i Caribien og terrorangrebene i London, Stockholm, Manchester, Barcelona, Sankt Petersborg, Las Vegas …

Reglerne

Reglerne for konkurrencen er de samme som altid: Hver lørdag udvælger vi de – efter vores idiosynkratiske og dybt subjektive skøn – bedste stykker poesi og bringer dem i avisen, hvorved sangen vokser uge for uge frem mod sin fuldendelse den 23. december.

Nye vers skal være os i hænde senest kl. 10 hver torsdag for at komme i betragtning til ugens runde.

Send til: julesang@information.dk

Opvarmning

Mens vi venter på jeres bidrag, lægger vi traditionen tro ud med et inspirationsvers, der kan få digterårerne til at åbne sig. Der skal i år skrives på melodien: »Sikken voldsom trængsel og alarm« komponeret af Emil Horneman.

Julen står igen og banker på,
der er meget, du skal nå at nå.
Men hvis nu din store skabertrang
skulle sætte rim på vers i gang,
skal du bare sende dem afsted,
vi behandler dem med kærlighed.
Send dit vers til vores redaktion,
her på dagbladet Information
-tion, -tion, -tion, -tion, -tion, -tion
Her på dagbladet Information
-tion, -tion, -tion, -tion, -tion, -tion
Her på dagbladet Information!

Læs den færdige version her: Årets julesang: De samlede otte vers.

Bliv opdateret med nyt om disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • David Zennaro
David Zennaro anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu