Læsetid: 2 min.

Kom nu mand, ud af din litterære boble, og find nogle kvinder

Her i weekenden er der Bogforum i København og dermed mulighed for at få testet sine egne fordomme, udvidet sin horisont og afprøvet det andet køn. Der er rig mulighed for at boltre sig og herfra lyder opfordringen, at man med dagens tur rundt i Bella Centrets gange skal sætte sig som mål, at opsøge mindst én forfatter af det andet køn.
11. november 2017

Det siges, at fantasien har dårlige vilkår i disse år.

Mange vil helst læse om det autentiske eller i hvert fald det, de forestiller sig som det autentiske. Også i den skønlitterære fiktion er legen med det såkaldte autentiske jeg i høj kurs hos forfattere og læsere. Spejlingen er overalt i vores kultur og medier.

Spejllysten findes også i vores læsevaner, således at når det er fiktion, og man er en mand, så skal forfatteren helst være af samme køn; kvinder derimod læser groft sagt mindre kønnet. Det er det, der hedder identifikation.

DF’s kulturordfører Alex Ahrendtsen sagde det ganske uforblommet, da han for nylig i et interview her til avisen sagde, at han kun læste romaner af mandlige forfattere. Og han er ikke den eneste.

Jeg kunne i den sammenhæng også nævne den franske forfatter Virginie Despentes. I sin nye romantrilogi Vernon Subutex har hun bevidst valgt en mand som hovedperson ud fra den logik, at kvinder læser bøger af alle køn, mens mænd ikke kan identificere sig med en kvinde.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu