Læsetid: 4 min.

En ny hiphop-generation har (allerede) fået sin martyr

Den amerikanske rapper Lil Peep er død 21 år gammel. Han var et stort håb inden for en ny ung hiphop, der dyrkede stoffer og selvdestruktion – i hans tilfælde tilsat tung depression, både i hans tekster og i hans virkelige liv.
Rapperen Lil Peep gik bort i går - angiveligt på grund af en overdosis. På hans heftigt tatoverede ansigt, i panden under hårgrænsen, kunne man læse følgende ord: »Get cake die young.« Lil Peep nåede faktisk at få en bid af kagen, af berømmelsen, men kun ganske kortvarigt. Så døde han. RIP & bye bye Beamerboy, skriver vores anmelder i denne nekrolog.

Rapperen Lil Peep gik bort i går - angiveligt på grund af en overdosis. På hans heftigt tatoverede ansigt, i panden under hårgrænsen, kunne man læse følgende ord: »Get cake die young.« Lil Peep nåede faktisk at få en bid af kagen, af berømmelsen, men kun ganske kortvarigt. Så døde han. RIP & bye bye Beamerboy, skriver vores anmelder i denne nekrolog.

Aurore Marechal

16. november 2017

»21 still depressed pray for me :)« tweetede den amerikanske rapper og sanger Lil Peep den 1. november.

To uger senere, den 15. november, døde han – angiveligt af en overdosis – 21 år gammel.

Det er ikke bare umådelig trist, og det er heller ikke blot et tab af en lovende ung kunstner. Det er også et udtryk for at stofmisbruget og depressionen, som er stærke varemærker i en ny, ung hiphopkultur, kan kræve virkelige menneskeliv – og fortjener behandling.

Lil Peep blev født under navnet Gustav Åhr den 1. november 1996 i Pennsylvania og voksede op på Long Island med sin far, der var college-professor, og mor, der var lærer. Faderen forlod i følge interviews med Lil Peep familien, da drengen var 14.

Hans karriere som rapper begyndte i 2015 med mixtapet Lil Peep Part One. Han har siden udgivet flere af slagsen og i august i år debutalbummet Come Over When You're Sober. I 2017 flyttede Lil Peep også til London, og den 8. august sprang han ud som biseksuel på Twitter.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Katrine Damm
Katrine Damm anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu