Læserbrev
Læsetid: 1 min.

Økonomerne spørger kunstnerne: Hvad skal vi gøre med overskuddet?

Økonomer og kunstnere taler sjældent sammen, men nu har vi givet økonomerne muligheden for at spørge en dramatiker og en forfatter om lige, hvad de vil. En økonom stiller ét spørgsmål – en dramatiker og en forfatter svarer. Her spørger Claus Vastrup, tidligere overvismand i De Økonomiske Råd
Kultur
10. november 2017

Kære kunstnere

Som økonom interesserer jeg mig vældigt for betalingsbalancen, som Danmark i flere år har haft overskud på – ca. otte procent af BNP. Men jeg er i tvivl om, hvad vi skal bruge det store overskud på. Hvad tænker I? Hvad ville I gøre?

Bedste hilsner

Claus Vastrup, tidligere overvismand i De Økonomiske Råd og medlem af bestyrelsen i Danske Bank.

Svar I:

Hej Claus

Nu ved jeg ikke helt, hvad det konkrete overskud går ud på. Jeg tvivler på, at det drejer sig om penge. Jeg var i banken forleden, og de havde ikke en rød øre. Ingen banker har penge nu om dage. (Hvilket er underligt, når man tænker på, hvor mange penge de låner ud). Men måske er det et andet overskud, du snakker om? Et mentalt overskud?

I fald det drejer sig om det mentale, håber jeg, man via en pumpeteknik udviklet på DTU vil pumpe det ud til hele Danmark. Der er brug for det.

Med venlig hilsen Line Knutzon, dramatiker

Svar II:

What, har vi overskud på betalingsbalancen? Det synes jeg aldrig, der er nogen politikere, der snakker om! Jamen så synes jeg, vi skulle skabe et bedre sikkerhedsnet for de fattigste. Flere dagpenge, mere i kontanthjælp og frem for alt et bedre system for dem, der modtager disse ydelser.

Det kunne også være fint at bruge flere penge på uddannelse og sundhedsvæsenet. Og kunst, selvfølgelig. Men jeg ved ikke, hvor langt de otte procent rækker? De fattigste både i og udenfor Danmark må komme først.

Lea Løppenthin, forfatter

Serie

Økonomerne spørger kunstnerne

Økonomer og kunstnere taler sjældent sammen, men nu har vi givet økonomerne muligheden for at spørge en dramatiker og en forfatter om lige, hvad de vil. 

En økonom stiller ét spørgsmål – en dramatiker og en forfatter svarer.

Seneste artikler

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her