Læserbrev
Læsetid: 1 min.

Økonomerne spørger kunstnerne: Sparer I op?

Økonomer og kunstnere taler sjældent sammen, men nu har vi givet økonomerne muligheden for at spørge en dramatiker og en forfatter om lige, hvad de vil. En økonom stiller ét spørgsmål – en dramatiker og en forfatter svarer. Denne gang stiller Ann Lehmann Erichsen, forbrugerøkonom og afdelingsdirektør i Nordea, spørgsmålet
Tænker I på pension – og hvis ja, hvordan gør I det så?

Jens Dresling

Kultur
10. november 2017

Kære kunstnere

Sparer I op til pension? Ja, nej eller ved ikke? Hvis ja, hvordan? Helt regelmæssigt, planlagt og bevidst eller sådan sjatvist og planløst? Hvis nej, hvad vil I leve af, når I bliver gamle?

Gode hilsner,

Ann Lehmann Erichsen, forbrugerøkonom og afdelingsdirektør i Nordea samt forfatter til bogen Plus på kontoen, syv smutveje til en sjovere økonomi.

Svar I:

Hej Ann

Jeg har ikke haft mulighed for at spare noget op, da mine indtægter hele mit liv har været svingende og for små til den slags ekstravagance. Jeg påtænker at leve af dug, bark og nedfaldne frugter i min alderdom. Er i gang med at få ordnet mine tænder i håb om, at de ikke giver mig økonomiske problemer, når jeg går på folkepension. Har dog tænkt, at det er penge ud af vinduet, i fald jeg dør inden. Men håber på det bedste.

Med venlig hilsen Line Knutzon, dramatiker og generel person

Svar II:

Jeg har ikke nogen pensionsopsparing, men nogle af mine mere fornuftige kunstnervenner har. Så jeg skal snart ordne det! Der er mange ting, jeg snart skal ordne. F.eks. ved jeg ikke, hvad jeg skal leve af fra 2020 og frem, hvor mit nuværende arbejdslegat løber ud. Altså som i: ved det slet ikke. Måske dansklærer?

Jeg vil også gerne have en privat sygeforsikring, så jeg kan komme på barsel, hvis jeg skal have et barn (A-kasser forstår ikke selvstændige, der vil på barsel). Jeg ville rigtig gerne være mere tjekket med min økonomi og synes ikke, at mit arbejde som kunstner kan undskylde min utjekkethed. Den slags romantik er helt igennem reaktionær, og jeg skammer over at leve op til sådan en kliché. Det er kiksethed og dovenskab, og jeg arbejder med det. Langsomt. Nogle gange. Når jeg husker det.

Lea Løppenthin, forfatter

Serie

Økonomerne spørger kunstnerne

Økonomer og kunstnere taler sjældent sammen, men nu har vi givet økonomerne muligheden for at spørge en dramatiker og en forfatter om lige, hvad de vil. 

En økonom stiller ét spørgsmål – en dramatiker og en forfatter svarer.

Seneste artikler

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her