Læsetid: 2 min.

Prins Harry symboliserer kongehusets progressive potentiale

Prins Harry er gået fra uregerlig enfant terrible til idealbilledet på den moderne mand, som ærligt reflekterer over sine følelser. Nu er han blevet forlovet med Meghan Markle, der både er fraskilt og har blandet etnicitet. Dermed fører han det konservative, britiske kongehus i en inkluderende og progressiv retning
Prins Harry er netop blevet forlovet med amerikaneren Meghan Markle. Det er første gang i 81 år, at en royal brite gifter sig med en fraskilt.

Prins Harry er netop blevet forlovet med amerikaneren Meghan Markle. Det er første gang i 81 år, at en royal brite gifter sig med en fraskilt.

Dominic Lipinski

29. november 2017

At turde tale om sin sorg

Prins Harry var bare 12 år, da hans mor, prinsesse Diana, døde efter en trafikulykke i Paris i 1997.

Til hendes begravelse, som mere end 30 millioner tv-seere fulgte med i, gik han trods sin unge alder med i optoget bag Dianas kiste gennem Londons gader. Hans alvorlige blik og det sorte jakkesæt talte for sig selv. 

I næsten 20 år fortalte Prins Harry ikke om sorgen over sin mors død. Men i foråret lukkede han omverdenen ind i sit royale følelsesliv. »Jeg har nok været meget tæt på at bryde totalt sammen flere gange,« fortalte prinsen, som har gået til terapi og har bokset sine frustrationer ud. Ved at turde at være åben om sine egne følelser har Prins Harry skabt rum for den ellers tabubelagte snak om død og sorg. 

Festprins med bar røv og nazistkostume

Prins Harry har, ligesom flere medlemmer af det danske kongehus, været en festglad ung mand. The party prince, som britiske medier har døbt ham, har røget hash, festet nøgen til et poolparty i Las Vegas og været udklædt som nazist til en privatfest.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Steffen Gliese
Steffen Gliese anbefalede denne artikel

Kommentarer

Frede Jørgensen

Ugeblads læsning i venteværelset hos tandlægen.

Bjarne Bisgaard Jensen, Flemming Berger, Finn Egelund, Hans Larsen, Morten Clausen, Katrine Damm og Johnny Christiansen anbefalede denne kommentar
Frank Rasmussen

Hmm - det er prøvet i det danske kongehus med Alexandra. Der var ikke specielt meget fornyelse.
Prins Harry er desuden nummer 5 i arvefølgen og er omtrent lige så relevant som arveprins Knud var efter 53 tronfølgerloven blev gennemført.
Men de bliver begge sikkert gode ugebladsmateriale - Den første overraskelse for hende bliver spekulationerne om hendes forplantningevne hendes alder taget i betragtning.

Frank Rasmussen, allerede sidste år var der en alvorlig sag, hvor prinsen klagede over den jagt, som pressen havde indledt på hende. Den førte vist nok til, at det hele er stilnet lidt af.