Læsetid: 2 min.

Har 2017 været et dårligt litteraturår? Ja, det har det!

Bevares, der er udkommet fine værker i 2017, og nogle få har også skilt sig tydeligt ud fra de øvrige, men samlet set har det været et skuffende år.
16. december 2017

Har 2017 været et dårligt litteraturår?

Jeg plejer ellers at hævde, at dansk litteratur i disse år er inde i en ny gylden tidsalder og præget af stor formmæssig alsidighed. Bare ikke lige i år. Bevares, der er udkommet fine værker, og nogle få har også skilt sig tydeligt ud fra de øvrige, men samlet set har det været et skuffende år. Sådan lyder min umiddelbare dom her ved udgangen af året.

Erik Skyum-Nielsen går mere empirisk grundigt til værks og leverer i dagens litteraturtillæg en overflyvning over litteraturåret, og hans konklusion er også, at 2017 litterært set har været et magert år.

Især to ting fremgår af hans oversigt. For de første handler årets bøger i høj grad om udsatte positioner i forhold til virkeligheden, og forfatterne skriver især om flygtninge, oprør, sorg og dystopi. I stedet for »skarpe noveller og med omhu gennemskrevne romaner får vi halvhjertede ’hybrider’, tynde processuelle ’projekter’, udisponerede arbejdspapirer og mere eller mindre kaotiske ’collager’«.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu