Læsetid: 2 min.

DR-chef: Vi skeler ikke til den politiske situation, når vi laver formidling og fiktion

DR har valgt at aflyse en satirisk julekalender om kongehuset på P1. Instruktør Lotte Svendsen har i medierne anklaget DR for at have politiske motiver til aflysningen. Den var simpelthen for venstreorienteret. Men det afviser DR’s kulturdirektør, Tine Smedegaard Andersen. ’Beslutningen skyldes alene, at julekalenderen ikke levede op til vores kvalitetskrav,’ siger hun
Instruktør Lotte Svendsen har over for flere medier hævdet, at repræsentanter for DR’s ledelse for få uger siden kontaktede hende med den umisforståelige besked, at julekalenderen blev ’for venstreorienteret’.

Instruktør Lotte Svendsen har over for flere medier hævdet, at repræsentanter for DR’s ledelse for få uger siden kontaktede hende med den umisforståelige besked, at julekalenderen blev ’for venstreorienteret’.

Finn Frandsen

6. december 2017

DR er igen endt i et stormvejr. Denne gang skyldes det aflysningen af årets satiriske julekalender på P1.

Kritikken har haglet ned over DR, siden instruktør Lotte Svendsen over for flere medier har hævdet, at repræsentanter for DR’s ledelse for få uger siden kontaktede hende med den umisforståelige besked, at julekalender blev ’for venstreorienteret’, blandt andet under henvisning til, at både Johanne Schmidt Nielsen fra Enhedslisten og Informations klummeskribent Georg Metz var på rollelisten.

Kulturdirektør i DR, Tine Smedegaard Andersen, afviser kritikken. Beslutningen om at aflyse kalenderen skyldes alene, at den ikke levede op til DR’s kvalitetskrav. Direktøren understreger i øvrigt, at Johanne Schmidt Nielsen slet ikke var på rollelisten, da hun hørte og tog stilling til julekalenderen.

 – Lotte Svendsen har en anden udlægning. At hun for nogle uger siden bliver fortalt, at julekalenderen er for venstreorienteret?

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Per Meinertsen
Per Meinertsen anbefalede denne artikel

Kommentarer

Hvorfor spørger de en Dr. af DR, der ikke ved noget. Hvem ved noget og ønsker at udtale sig.
Mon ikke der er god plads på mediefladen !
Godt at DR idet mindste viser revyernes kongehussatirer, når de nu ikke selv kunne levere noget, der " levede op til DR’s kvalitetskrav."

Hun svarer undvigende - som en politiker.
Ikke just tillidsvækkende.

/O

Tino Rozzo, Per Klüver, Egon Stich, Wilhelm May, Bjarne Bisgaard Jensen, Carsten Wienholtz, Jørn Andersen, Anker Nielsen, Eva Bertram, Per Meinertsen, Karsten Lundsby, Christian Mondrup, Anne Eriksen, Katrine Damm, Arne Lund og Morten Balling anbefalede denne kommentar

@Leo
Tine Smedegaard ved det godt. Når folk gentager deres undvigende svar, "jeg var der ikke", seks gange i et kort indholdsløst interview, så skal man skrue de skeptiske kontaktlinser i.

Venstre udtaler at "det var godt der var en voksen til stede".

Per Klüver, Wilhelm May, Bjarne Bisgaard Jensen, Jørn Andersen, Eva Bertram, Tue Romanow, Per Meinertsen, Karsten Lundsby, Anne Eriksen, Katrine Damm og Leo Nygaard anbefalede denne kommentar

DR laver ikke andet end at skyde sig selv i foden, og dette interview gør det sandt for dyden ikke bedre...
Send nu bare den julekalender, nu vil vi altså høre den!
Og ellers kan man jo bare slukke de 192 minutter, det drejer sig om...

Ifølge Lotte Svendsen så indeholdt manus en grov satire over prins Henriks situation. Hvis det er det Tine Smedegård hentyder til når hun siger, at kvaliteten ikke er orden, så har hun sikkert ret. Den slags - uanset person -laves der ikke grin med. Tag dog i stedet fat på de to playboy-prinser, der har det med at løbe fra ansvaret for deres handlinger. Her er virkelig noget at komme efter.

Mht. resten af Tine Smedegårds tomgangs udtalelser - tjah, det er jo snart jul, og så tror barnelige sjæle på lidt af hvert. Os andre kynikere, der har levet længe nok, kan kun sige, at os overbeviser hun ikke.

Forrige gang (H*A*S*H), DR begik præcis samme nummer med samme argument, var der også tale om en svidende satire vendt mod samme politiske målgruppe. Takket være Information fik offentligheden at se serien, som viste sig at være alt andet end underlødig. Det var en fantastisk morsom, vellavet og ramsaltet satire over det borgerlige Danmarks selvretfærdige, krigsliderlige engagement i Afghanistan.

Og mon ikke det var sidsnævnte, der gav DRs ledelse kolde fødder i sidste ende.

/O

Per Klüver, Katrine Damm, Carsten Wienholtz, Jørn Andersen, Jan August og Karsten Lundsby anbefalede denne kommentar

Som jeg skrev ovre på det andet spor: Georg Metz er Gud, og når han er med, så må den julekalender være god! ;)
Ryst nu bare op med den DR, så kan vi brokke os bagefter ;)

Jørn Andersen, Jan August, Niels Duus Nielsen, Hans Larsen, Karsten Lundsby, David Joelsen, Mikkel Kristensen og Henrik holm hansen anbefalede denne kommentar

Jeg kan finde på en masse underlødigt - også genudsendelser - hvad vil man gøre ved det! :)

Jørn Andersen, Per Meinertsen og David Joelsen anbefalede denne kommentar

Den ene ved ikke hvad den anden laver i DR. For mange køkkenchefer. DR er ufattelig utroværdig, og kan ikke betegnes som et medie som kan varetage public service.

Der er tydeligvis for mange kvindelige chefer i DR - og af den dårlige slags.
Hende her er pinlig med sine indstuderede papegøjesvar. Lotte Svendsen har jo DOKUMENTATION for censuren i form af mails. Og nogle af de færdige afsnit var givet for dårlige fordi teamet lige op til måtte fjerne replikker og personer og rykke om på indslags rækkefølge mm. Hørte indslag i Radio24Syv både med Lotte Svendsen og Claus Bang. Det er bare så pinligt.
DR skal have ledere med sans for hvad det hele handler om - substans - og mod. Nu er det teknokraters karrierefokus, der dominerer. Og ringeagtende middelmådighed.

Per Klüver, Egon Stich, Bjarne Bisgaard Jensen og Jørn Andersen anbefalede denne kommentar

Det er rystende at DR lader DF diktere, hvad der må være på sendefladen. Den slags censur hører ikke hjemme i et åbent demokratisk samfund.
I øvrigt tror jeg ikke på at Lotte Svendsen og Mette Horn har lavet en usjov julekalender.

Per Klüver, Jørn Andersen og Wilhelm May anbefalede denne kommentar
Bjarne Bisgaard Jensen

DR graver sin egen grav og gør sig ekstremt sårbare ved at agere på en måde i denne sag, som stiller relevante spørgsmålstegn ved deres troværdighed, og dermed åbner mistanke om, at de fungerer som dikkende lammehaler overfor politisk pres

Smagløst at køre Satire på mennesker, som for tiden har det svært !! Kan det tænkes, at DR læs: Tine Smedegaard dybt i sig selv i sidste øjeblik fik åbnet "julekalender lågen", som indholder humanistiske følelser.

Der tales om situationen, som var det liv eller død !!!! Det pinlige er ikke at DR skifter mening. Det er en glædelig begivenhed i min bevidsthed. Vi har vel alle brug for at forholde os til, hvornår vi med kunst oa kommer til at skade andre, ved at gøre os interessante på andres bekostning.

Kald det Satire, kunst .... jeg vil tillade mig at kalde det mobning, Så jeg er sikkert den eneste i dette debatforum som ønsker Tine Smedegaard en Glædelig Jul. Det er hermed gjort !

Niels Duus Nielsen

Gad vide, om Buster Larsen ville havde fundet nåde for DFs kritiske blik? Han stod jo hver lørdag aften på TV og kaldte Danmark et lorteland. Det var en af de få ting, både mine forældre og jeg kunne more os over, på trods af dybe politiske og generationelle uenigheder.

Har de borgerlige virkelig slet ingen humor? Det kunne forklare, hvorfor alting er blevet så trist.

Tino Rozzo, Morten Balling, Per Klüver, Jørn Andersen, Bjarne Bisgaard Jensen og Kenneth Jacobsen anbefalede denne kommentar

DR skal være alsidigt kritisk og endda provokerende. Og modtage de tæsk det giver.
DR må derfor reducere i deres materialistiske forbruger udsendelser.
Så vil de sikkert blive kritiseret både fra rød og blå side.