Læsetid: 2 min.

DR K-seer: At genudsende ’Huset på Christianshavn’ er som at tro, at alle ældre hører Kandis

Annemette Due, 63 år og dansklærer, ser DR K hver dag, og hun er særligt begejstret for historiske dokumentarer. Til gengæld er hun træt af genudsendelser af gamle serier og ’selvsmagende’ quizværter. Hun ville ikke have noget imod, hvis DR K forsvandt som flow-kanal og kun fandtes på nettet
Annemette Due, 63 år og dansklærer, ser DR K hver dag, og hun er særligt begejstret for historiske dokumentarer. Til gengæld er hun træt af genudsendelser af gamle serier og ’selvsmagende’ quizværter. Hun ville ikke have noget imod, hvis DR K forsvandt som flow-kanal og kun fandtes på nettet

Fra DR

8. december 2017

»Om aftenen ser jeg ofte DR K – for det meste i cirka halvanden time om dagen. Nogle gange lytter jeg bare til programmerne, mens jeg sidder og væver. Det er på DR K, at programmerne oftest appelerer til mig.«

»De programmer, jeg holder mest af, er dokumentarudsendelserne. Bare de seneste dage har jeg set et par stykker, blandt andet dokumentarerne I skyggen af kajakerne om Grønland og Besættelsens Filmkonger. Dem var jeg utroligt begejstret for. Sidstnævnte fortæller noget om, hvordan nogle af filmindustriens aktører var en form for værnemagere. Der bliver ellers ikke gået særlig kritisk til vores historie dengang, så det var tiltrængt med sådan et program på DR K.«

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Niels Duus Nielsen
  • David Zennaro
Niels Duus Nielsen og David Zennaro anbefalede denne artikel

Kommentarer

Natalie: jeg synes du modsiger dig selv lidt for du skriver at der skal være noget for alle og ja genudsendelser er der mange af på ale kanaler da man har valgt at der skal være tv mulighed hele tiden. Det må derfor være en selvfølge der kommer genudsendelser. Ja DRK har mange gode udsendelser og nej vi ser ikke Christianshavn og Rejseholdet og andre. Du er så heldig at kunne bruge computer og teknik og det kommer flere og flere til at kune, men der er stadig mange som ikke kan.

Natalie Yahya Rosendahl

Kære Viggo,

Tak for din kommentar. Jeg har interviewet Annemette Due, så det er hendes citater i teksten, ikke mine. Det kunne måske godt fremstå mere tydeligt, end det gør nu.

Alt godt,
Natalie Rosendahl, journalist på Information

- Når en kulturkanal er populær, og har noget man gerne vil se, noget man måske vi se, og noget man ikke vil se, er den efter alt at dømme alsidig.
- Når man foreslår, at alt det man ikke selv vil se skal fjernes så andre heller ikke kan se det, er man ensidig - for at sige det pænt.

DRK er i min optik, et rigtigt godt supplement til den øvrige programflade. Jeg er i stand til at vælge det der interesserer mig, uden at føle mig snydt, fordi der bringes udsendelser som jeg ikke vil se.

Maj-Britt Kent Hansen og Christoffer Pedersen anbefalede denne kommentar
Bjarne Bisgaard Jensen

Stor tak til DRK for i går aftes at sende filmen "Youth". Det er en af styrkerne ved DRK at de sender film som aldrig ville komme på bredere kanaler. Dagens sang er et andet godt bud fra kanalen. At der så fyldes op med gamle quizzer, serier, og til overflod WW2 er decideret træls. Hvorfor skal en kulturkanal sende 22 timer i døgnet?

Jeg stillede, som I kan se, op til dette interview. Tag det for, hvad det er, én seers synspunkt.
Jeg taler for mig selv her. For mit vedkommende ville det ikke betyde noget om det hele røg over på nettet.
Men det gør jo ikke, at jeg ikke kan se denne sag fra andres synspunkt, Viggo.
Præcis som jeg heller ikke synes, at det er en god ide, at tvinge alle borgere over på e-bank og e-boks.
Jeg er også glad for de filmvalg, der tages på DRK. Youth, som nævnes her, var god. Det samme var "45 år", sendtes for et par dage siden. Det er nemlig guld. Eller filmperler, som de kalder det.