Interview
Læsetid: 2 min.

DR K-seer: At genudsende ’Huset på Christianshavn’ er som at tro, at alle ældre hører Kandis

Annemette Due, 63 år og dansklærer, ser DR K hver dag, og hun er særligt begejstret for historiske dokumentarer. Til gengæld er hun træt af genudsendelser af gamle serier og ’selvsmagende’ quizværter. Hun ville ikke have noget imod, hvis DR K forsvandt som flow-kanal og kun fandtes på nettet
Annemette Due, 63 år og dansklærer, ser DR K hver dag, og hun er særligt begejstret for historiske dokumentarer. Til gengæld er hun træt af genudsendelser af gamle serier og ’selvsmagende’ quizværter. Hun ville ikke have noget imod, hvis DR K forsvandt som flow-kanal og kun fandtes på nettet

Fra DR

Kultur
8. december 2017

»Om aftenen ser jeg ofte DR K – for det meste i cirka halvanden time om dagen. Nogle gange lytter jeg bare til programmerne, mens jeg sidder og væver. Det er på DR K, at programmerne oftest appelerer til mig.«

»De programmer, jeg holder mest af, er dokumentarudsendelserne. Bare de seneste dage har jeg set et par stykker, blandt andet dokumentarerne I skyggen af kajakerne om Grønland og Besættelsens Filmkonger. Dem var jeg utroligt begejstret for. Sidstnævnte fortæller noget om, hvordan nogle af filmindustriens aktører var en form for værnemagere. Der bliver ellers ikke gået særlig kritisk til vores historie dengang, så det var tiltrængt med sådan et program på DR K.«

»Men der er også meget, jeg springer over. For eksempel gider jeg ikke de der genudsendelser af Huset på Christianshavn. De sender dem sikkert for at fylde sendefladen ud, men det er et minus, når der går Bonanza (DR’s programarkiv på nettet, red.) i den, for jeg synes faktisk, at det er overflødigt og spild af sendeflade. Hvis jeg er i seriehumør, kan jeg jo altid bare kan gå ind og se dem på Netflix eller andre steder på nettet.«

»Omvendt skal der jo være et mix. Det er jo licens-tv, så man kan ikke forvente, at alt passer til ens egen smag. Men jeg kan alligevel godt få tanken ’Hvad nu, når du bliver pensionist? Er det så det, du skal sidde og underholde dig med?’. Der er barren måske sat lidt lavt med Huset på Christianshavn, som sikkert mest af alt er smidt ind for at tilfredsstille det ældre segment. Det er lidt som når folk tror, at alle de gamle hører Kandis.«

Lige meget med flow

»Det er ikke min oplevelse, at der er særlig meget om Hitler og Anden Verdenskrig på DR K. Til gengæld er der godt nok meget om de danske konger og dronninger. Det er ved at være slidt op.«

»Der er også en del quizprogrammer, som for eksempel Historiequizzen, som jeg rigtig godt kan lide, fordi jeg selv har mulighed for at sidde og gætte med. Til gengæld prøvede jeg at se Den klassiske musikquiz, og der var jeg ved at brække mig. Hold nu op for nogle selvsmagende og mærkværdige værter.«

»Det ville ikke have den store betydning for mig, hvis DR K forsvandt fra flow-tv. Så ville jeg bare finde det frem på min computer og sætte det op på storskærmen. Jeg ser i forvejen mest DR K på internettet, så jeg kan se de programmer, der er blevet sendt, mens jeg har været på arbejde. Det er kun i weekenden, at jeg ser kanalen på tv’et, og der springer jeg ofte programmer over.«

Annemette Due er 63 år, dansklærer på en teknisk skole og fra Aalborg

Serie

Public service-eftersyn af DR-kanalerne

Kulturredaktionen kaster sig hver uge over en af Danmarks Radios tv-kanaler op til næste års medieforhandlinger.

Hvad kunne de engang, hvad kan de nu og hvad bidrager de til?

Seneste artikler

 • DR Ultra er både moralsk og umoralsk

  22. december 2017
  På DR Ultra er der både præstationssamfundsfremmende og -nedbrydende programmer. Når det er værst tales der ned til målgruppen på de 7-12 årige, når det er bedst tales der med dem – og det gør der for det meste. I kulturredaktionens gennemgang af DR’s kanaler er vi nået til DR Ultra
 • En 8-årig anmelder: ’Ultras Sorte Kageshow er nok mit yndlingsprogram’

  22. december 2017
  Eva Brask Thormann ser kun DR Ultra på iPad, for dér kan hun selv bestemme, hvad hun vil se. Hun elsker Klassen og DR Ultras dramaserier generelt, men kan ikke lide, når de bander
 • DR Ultra er en lille hovedkanal

  22. december 2017
  DR Ultra er god til at tilbyde noget forskelligt og noget udfordrende til deres seere, der ikke nødvendigvis har andet end deres alder til fælles. Det skal de ikke være bange for at blive ved med, når de ikke længere laver flow-tv
Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Natalie: jeg synes du modsiger dig selv lidt for du skriver at der skal være noget for alle og ja genudsendelser er der mange af på ale kanaler da man har valgt at der skal være tv mulighed hele tiden. Det må derfor være en selvfølge der kommer genudsendelser. Ja DRK har mange gode udsendelser og nej vi ser ikke Christianshavn og Rejseholdet og andre. Du er så heldig at kunne bruge computer og teknik og det kommer flere og flere til at kune, men der er stadig mange som ikke kan.

Luk for tossen og gå på biblioteket i stedet.

Natalie Barrington Rosendahl

Kære Viggo,

Tak for din kommentar. Jeg har interviewet Annemette Due, så det er hendes citater i teksten, ikke mine. Det kunne måske godt fremstå mere tydeligt, end det gør nu.

Alt godt,
Natalie Rosendahl, journalist på Information

- Når en kulturkanal er populær, og har noget man gerne vil se, noget man måske vi se, og noget man ikke vil se, er den efter alt at dømme alsidig.
- Når man foreslår, at alt det man ikke selv vil se skal fjernes så andre heller ikke kan se det, er man ensidig - for at sige det pænt.

DRK er i min optik, et rigtigt godt supplement til den øvrige programflade. Jeg er i stand til at vælge det der interesserer mig, uden at føle mig snydt, fordi der bringes udsendelser som jeg ikke vil se.

Maj-Britt Kent Hansen og Christoffer Pedersen anbefalede denne kommentar
Bjarne Bisgaard Jensen

Stor tak til DRK for i går aftes at sende filmen "Youth". Det er en af styrkerne ved DRK at de sender film som aldrig ville komme på bredere kanaler. Dagens sang er et andet godt bud fra kanalen. At der så fyldes op med gamle quizzer, serier, og til overflod WW2 er decideret træls. Hvorfor skal en kulturkanal sende 22 timer i døgnet?

Jeg stillede, som I kan se, op til dette interview. Tag det for, hvad det er, én seers synspunkt.
Jeg taler for mig selv her. For mit vedkommende ville det ikke betyde noget om det hele røg over på nettet.
Men det gør jo ikke, at jeg ikke kan se denne sag fra andres synspunkt, Viggo.
Præcis som jeg heller ikke synes, at det er en god ide, at tvinge alle borgere over på e-bank og e-boks.
Jeg er også glad for de filmvalg, der tages på DRK. Youth, som nævnes her, var god. Det samme var "45 år", sendtes for et par dage siden. Det er nemlig guld. Eller filmperler, som de kalder det.