Læsetid: 5 min.

Den kære penis

I må ikke tale dårligt om den mandlige erektion! Hvor var vi uden?!

Illustration: Mia Mottelson/iBureauet

9. december 2017

I må ikke tale dårligt om den mandlige erektion! Hvor var vi uden?! Husk at tale pænt til den, ellers falder den. Har I prøvet det? Nå, ikke? Det er ikke rart. I må ikke tale dårligt om den, det er ikke bedre, end hvis man talte dårligt om kvinders allerhelligste, mest private kropsdel. Prøv lige at forestil jer, hvor ydmygende det ville være! Og så i medierne, foran alle.

Jeg har et hands-on godt råd imod sexchikane, sexchikanér dem tilbage! Når jeg går på gaden, og det sker, så flirter jeg vildt tilbage, og straks løber de væk. Nu er jeg over 40, så sexchikane er ikke længere et problem, med mindre man tager høje sko på, så er det heldigvis stadig et problem. Mænd har noget med høje sko, det er lige før, jeg tror, de ikke ville opdage, hvis man selv smutter, og de bare har skoen.

Begæret findes. Og det er ikke altid 100 procent artigt. Damer er heller ikke 100 procent artige. For eksempel kan nogle af os godt lide mænd med magt. Og penge. Og status. Vi kan også lide jer andre, bare rolig (jeg taler til mine mandlige kolleger på Information).

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
 • Alle artikler på information.dk
 • Annoncefrit information.dk
 • E-avis mandag til lørdag
 • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

 • Frede Jørgensen
 • Niels Duus Nielsen
 • Katrine Damm
 • Gustav Alexander
 • Viggo Okholm
 • Jan Bjerregaard
 • Jørn Vilvig
 • David Zennaro
Frede Jørgensen, Niels Duus Nielsen, Katrine Damm, Gustav Alexander, Viggo Okholm, Jan Bjerregaard, Jørn Vilvig og David Zennaro anbefalede denne artikel

Kommentarer

Asger Trier Kjær

Kære Katrine
Ét er det dejlige sprog, du mestrer, et andet er sagen, du præsenterer - og omend din sag synes prisværdig, indkapsler du ikke den absolut alvorlige situation, der ligger bag den bevægelse, du gør sjov af. Du har ret i, at situationer har det med at accelerere; pludseligt er enkelte, liderlige niddingers fortjente skam projiceret på halvdelen af verdensbefolkningen. Vi generaliserer og lader enkelttilfælde diktere synet på helheden. Det sker over alt - og især i den meget ofte (og i flere end én forstand) generiske feminisme er det en faldgrube. For en glad indehaver af en penis som mig (jeg kender jo ikke til andet) er dit litterært liderligt satyrspil et friskt pust sund, vittig fornuft. Jeg tror dog også på vigtigheden af den omvæltning, der er i gang - og på, at problemerne må give anledning til en ransagelse af os selv og vores samliv. Der er brug for modige mennesker, der tør tage bladet fra munden og kampen op mod de bedærvede penisser - og du skal huske at hylde dem for det. Enhver revolution er ustyrlig, men denne er de kollaterale omkostninger værd; selvom det gør ondt at blive trådt over penissen, er det umuligt at undgå at gøre det på andre end dem, der fortjener det. Når det er sagt, så må den kollaterale skade mindskes. Og gerne med et glimt i øjet, som du gør det. Ingen sag er så hellig, at den ikke bør gøres grin med. Faktisk forholder det sig omvendt: De helligste sager er dem, man kan gøre grin med, udpensle fejlene ved og profanere, og som man stadigt kan tro på derefter. Så tak for et skarpt indlæg. Jeg vil have det i baghovedet, næste gang jeg er liderlig - og være det med den stolthed, der hører sig den i grunden ganske tilforladelige og livsbekræftende seksualdrift til.

Søren Flindt Hansen, Viggo Okholm, Mathilde Severinsen og John Liebach anbefalede denne kommentar

En dejlig kæreste, jeg havde engang, brugte at sige: "Lidt våd er man vel altid".

Come on - det er jo ikke, om der er erektion eller ikke. Det er, om man kan føle noget. Og ikke lukker af for at tilpasse sig den offentlige opinion. Og ellers har en finger i jorden. Og kan lide sig selv. Og bryder sig om at leve. Og så tager den dérfra. Til grænsen. Ligesom tango. Føles ad.