Læsetid: 5 min.

Vi kontaktede 20 folk fra filmbranchen for at høre, hvordan DFI-boss Claus Ladegaard kan redde dansk film

Svigtende billetsalg, hård konkurrence fra tv og kommende forhandlinger om en ny filmaftale. Det Danske Filminstitut får ny direktør, mens dansk film virkelig har brug for en håndsrækning. Information vil gerne hjælpe direktøren, Claus Ladegaard, med at finde fokus, og vi har derfor bedt en række repræsentanter for den danske filmbranche om bud
Claus Ladegaard er ny direktør af Filminstituttet. Vi har spurgt branchen, hvordan han bør gribe sin nye rolle an.

Claus Ladegaard er ny direktør af Filminstituttet. Vi har spurgt branchen, hvordan han bør gribe sin nye rolle an.

Jens Dresling

11. december 2017

I sidste uge blev det offentliggjort, at Claus Ladegaard bliver ny direktør for Det Danske Filminstitut og dermed ansvarlig for, hvordan den offentlige støtte til dansk film skal forvaltes. Det var ikke en stilling, som Ladegaard, der gennem de seneste 11 år har været DFI’s områdedirektør for Produktion og Udvikling, selv havde søgt. Men han blev alligevel overtalt til at gøre det og står nu i spidsen for en branche med store økonomiske og kunstneriske udfordringer.

Der er dem, som mener, at det er op til direktøren for det hele, om dansk film overhovedet eksisterer om fem år. Så slemt står det til.

Til Politiken sagde Ladegaard forleden i et tiltrædelsesinterview, at »jeg er optimist og tror, at vi kan holde det niveau, vi har haft i mange år i dansk film. Talentmassen er overraskende stor«. Og så begyndte han ellers som en anden skolelærer at uddele flidspræmier – og det modsatte – til de filmselskaber, der efter hans mening gjorde det godt og mindre godt.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Oluf Husted
Oluf Husted anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu