Note
Læsetid: 1 min.

Kulturlektier

Informations anmeldere sammensætter hver uge den optimale kulturpakke til weekend og hverdag for alle oplevelseslystne
Kultur
29. december 2017

Scenekunst: Oliver Twist

Oliver Twist er sådan en hyggelig titel. Den emmer af jul og familieteater. Men når man kommer ind i teatersalen på Odense Teater, bliver man hurtigt mindet om, hvor brutal Dickens’ historie faktisk er.

Musik: Weighing of the Heart

Med udgangspunkt i præcist skærende new wave-synthklange og trommespor fralægger Nabihah Iqbal sig sine tidligere, lukkede klubkompositioner og åbenbarer sig i stedet som en sangskriver med stort potentiale.

Kunst: Ensomhedens sprog

Som helhed fungerer Ugo Rondinones udstilling på Arken godt, ikke mindst på grund af den opulente børnehaveæstetik, som både virker frastødende og tiltrækkende. Ligesom klovnefiguren selv er udstillingen sammensat og kompleks inde under sin prangende overflade.

Film: Neruda

Instruktøren Pablo Larraíns film om den chilenske digter, politiker og nobelpristager Pablo Neruda på flugt fra en højstemt politidetektiv er en hyldest til den menneskelige forestillingskraft, poesien og skæbnens labyrintiske karakter. Det er film og ord som stor illusorisk, digterisk nydelse.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her