Læsetid: 2 min.

Jeg bliver ikke længere udfordret, men dog klogere

Nikolaj Reinholt Johannesen er trofast DR2-seer, men han savner, at kanalen tør udfordre, satse og droppe Signe Molde og Jonathan Spangs ’tåkrummende satire’
29. december 2017

»Jeg abonnerer ikke på diverse former for streamingtjenester, DR er det eneste tv, jeg ser. Og DR2 er kanalen med de bedste programmer. Jeg zapper egentlig ikke målrettet derhen, men det er altid her, jeg ender, når jeg ser tv. Det er mest om aftenen, især Deadline er et fast element i min hverdag.

Det er et ret kompromisløst aktualitetsprogram, hvor man tør tage sig tid, tro på sit koncept og ikke gå så meget op i seertal. Jeg synes f.eks., at Deadline har løftet #MeToo-debatten op på et niveau, som hverken Politiken eller Aftenshowet har formået. Men de skal altså passe på, at der ikke går mere jovial rundbordssnak i den.«

»Jeg er også virkelig glad for tech-magasinet So Ein Ding, der har fokus på ting som kunstig intelligens eller Googles førerløse biler. Her arbejder man med teknologisk og digital udvikling fra interessante, nørdede og etiske perspektiver. Mens mange af DR2’s programmer ser mod – eller stammer helt konkret fra – fortiden, så klæder So Ein Ding mig på til fremtiden.«

»Jeg har det svært med talkshowet Vi ses hos Clement! Trods mange forsøg på at gå til programmet med et åbent og positivt sind, så skuffes jeg altså grumt hver gang. Det er dog satiren, der uden tvivl er det værste ved DR2 i dag.

Læs også

De lavede tidligere absolut pragtfuld satire, men Jonathan Spangs Tæt på sandheden og Quizzen med Signe Molde er decideret tåkrummende. Det er en meget påtrængende humor, der ikke virker oprigtig, fordi den er så kontrolleret. Og så kører det bare meget i samme rille. Måske kunne man overveje at lave satire om andet end politik?«

»Det er min oplevelse, at DR2 i dag mangler mod. De tør ikke helt være netop DR2, elitære og nicheagtige, det er en skam. Og så er mange af de gode kultur- og historieprogrammer, og kunstquizzen især, røget over på DRK. De mangler lidt noget kulturkant og noget mod til at satse og sende det, de synes, er væsentligt. DR2 behøver ikke være et format, alle synes er fedt. Det er public service, der er ikke penge i det, men der er brug for det.«

»Jeg bliver ikke længere udfordret på DR2, men jeg bliver tit klogere. Jeg tror, at mange DR2 kerneseere er ret åbne, de vil introduceres for det, de ikke vidste, de interesserede sig for. Det må ikke blive ren livsstil og hyggeindtag, som det er tilfældet med f.eks. Nak & Æd. Det er jo ren DR1 i forklædning. Jeg vil altså gerne udfordres mere.«

»Det ville ikke betyde synderligt meget for mig, hvis DR2 forsvandt som flow-kanal. Jeg ville nok savne fællesskabet, der opstår, når man ser noget sammen eller på samme tid, men derudover ville det ikke gøre det store, da jeg alligevel ser tv på min computer.«

Nikolaj Reinholt Johannesen er 27 år og underviser i journalistik på Grundtvigs Højskole i Hillerød.

 

Bliv opdateret med nyt om disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Randi Christiansen

Ok, nikolaj, her må jeg så springe til og forsvare både molde og spang. Selvom ikke alt er lige prima hos signe, er det heftigt, at hun kan få politikere til frivilligt at lader sig riste - til tider ligefrem afklædte og med røg ud ad ørerne. Og jonathan er også skarp og morsom. Men smag og behag er selvfølgelig forskellig, og det er da muligt, at min ikke er så sofistikeret som din.

Eva Schwanenflügel, Torben K L Jensen, Viggo Okholm, Gustav Alexander og Lars Bo Jensen anbefalede denne kommentar

"Vi er mange med mig", der mener, at Signe har solgt ud. Og Nikolaj virker som om han klar over hvad der skal til for at overleve..

Alt har vel sin tid og vi kan ikke ale synes om det samme, men DR 2 har mange gode udsendelser, men bruger så også en form for tomgang bl.a. Nak og æd, som jeg ikke bryder mig om og Clement i debatten er for mig så selvcentreret at vi står af herhjemme. Men fri mig for Venstres og resten af regeringen samt DF synet på DR. Håber der kan stikkes en kæp i hjulet længe nok til at vanviddet ikke lykkes.