Læsetid: 16 min.

Mette Bock: Der er nogle, der synes, jeg har været en skrap madame

Kultur- og kirkeminister Mette Bock lytter til Schubert og læser klassisk litteratur. Hun er også en kontrolleret karrierekvinde, der ikke har noget imod at sidde for bordenden. I begyndelsen af januar skal hun fremlægge et medieudspil, som bliver optakten til den største kulturpolitiske forhandling i hendes tid som kulturminister. Her vil det vise sig, om hun kan forene sin ’kærlighed til kultur’ med liberal politik
Kulturminister Mette Bock (LA) er optaget af kultur – fra landskamp til Luther – og samtidig er hun medlem af et parti, der mener, at kulturen skal være »mere selvbærende«, og hvor et flertal af medlemmerne synes, det er kulturpolitik at give skattelettelse.

Kulturminister Mette Bock (LA) er optaget af kultur – fra landskamp til Luther – og samtidig er hun medlem af et parti, der mener, at kulturen skal være »mere selvbærende«, og hvor et flertal af medlemmerne synes, det er kulturpolitik at give skattelettelse.

Andreas Bang Kirkegaard

8. december 2017

Silke Bock havde lige fået kørekort, da hun lånte sin mors bil og bakkede den ind i en lygtepæl. Det kostede en bule, ikke noget alvorligt, men nok til at den skulle på værksted. Det var til at leve med. Men et par uger senere lånte Silke Bock bilen igen, og denne gang bakkede hun den lige ind i sin fars bil, så begge biler måtte på værksted.

Brødebetynget fortalte Silke Bock sin mor om episoden, men til sin overraskelse blev hun hverken mødt med vrede eller skuffelse. I stedet sagde Mette Bock (LA): »Silke, det er vigtigt du kommer ud at køre bil. Nu tager du en bil, og så kører du til Aarhus. Du skal ikke tro, at du ikke kan køre bil, for det kan du godt,« genfortæller Silke Bock.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Johnny Werngreen

Når man efter endt læsning så spørger sig selv om, hvad er det i grunden for et menneske, der således, også på dine og mine vegne, har fået mandat til at udstikke rammerne for fremtidens kulturelle udfoldelsesmuligheder, tegner der sig et billede af en forkrampet og forvreden fod, der absolut skal presses ned i den umagelige sko, som den ideologiske skomager har konstrueret. Kære Kulturminister, find da et par mere fremkommelige sko; så kunne du måske undgå alle disse unødvendige sammenstød - til gavn for både dig, os og kulturen.

Vibeke Hansen, Arne Lund, Steffen Gliese, Jørn Andersen, Eva Schwanenflügel, Thomas Frisendal, Torben Bruhn Andersen og Niels Duus Nielsen anbefalede denne kommentar
Svein Ingebrigtsen

Mette Bock kan glemme alt om at forsøge at fremstille sig som en kulturinteresseret person. Som kulturminister fra LA er den fornemste opgave at skære i alle former for kultur, f.eks. at gøre at for at ødelægge DR. At hun så forsøger at give sig ud for at tage på landsdækkende turné for at "inddrage" borgere i beslutningen, er virkelig at forsøge at tegne at billede af den politik hun vil føre som hun på ingen måde kan leve op til. Men for søren - det ser da flot ud når hun fører sig frem.
Når hun så kommer tilbage til sit bagland med DF som parlamentarisk grundlag, så er det vel tydeligt for alle at Mette Bock simpelthen er en kultur bedrager.

Vibeke Hansen, Arne Lund, Estermarie Mandelquist, Steffen Gliese, Jørn Andersen, Eva Schwanenflügel, Jesper Sano Højdal, kjeld jensen, Torben Arendal og June Beltoft anbefalede denne kommentar
Maj-Britt Kent Hansen

En skrap madame! Nu er det jo muligt, at det blev udtalt således af Mette B., men det hedder normalt en skrap madamme! Med tre m'er i alt.

Nille Torsen, Henrik Brøndum, Steffen Gliese, Eva Schwanenflügel, Torben Bruhn Andersen, Niels Duus Nielsen og Steen Sohn anbefalede denne kommentar
Mikkel Kristensen

kære Mette Bock, jeg gad ærligt ikke, at nærlæse din overstående artikel, i min verden er du en vendekåbe er værste skuffe. jeg har aldrig brudt mig om dine holdninger alle de gange du har være gæst i deadline - siden hen har du vist dit hus frem i Horsens, hvor jeg var på Anne Glad's hold og ved afsløringen var jeg lettet og ej overrasket - dit udkig til de sjældne fugle, som fulgtes hvorefter du som ordføre i dit skattesnyder parti sørme beskytter og bruger "Bæredygtigt Landbrugs" rapport - ja Mette Bock må du kun kun nyde dine rejermadder og din Sound of Music - så håber jeg imens på en ny regering

Arne Lund, Estermarie Mandelquist, Steffen Gliese, Jørn Andersen, Eva Schwanenflügel, Torben Bruhn Andersen, kjeld jensen, Kim Houmøller og Torben Arendal anbefalede denne kommentar
Michael Kongstad Nielsen

Maj-Britt:
Madame findes også på dansk, er jeg sikker på du ved.
http://ordnet.dk/ddo/ordbog?query=madame
Men mange af dem er så grove i det, at de bedst fortjener betegnelsen med 3 m'er, Madamme.
Jeg forestiller mig, at Mette B. ser sig selv som en Madame, mens folket desværre ser på hende som en af dem med 3 m'er. Få kunne endda gå så vidt at overveje betegnelsen 'rejekælling'

Vibeke Hansen, Steffen Gliese, Eva Schwanenflügel, Kim Houmøller og Niels Duus Nielsen anbefalede denne kommentar

I sin blinde reformiver har kulturens minister også foreslået at lukke symfoniorkestret Copenhagen Phil til stor skade for det sjællandske musikpublikum. Så meget for Schubert!

Niki Dan Berthelsen, Steffen Gliese og Eva Schwanenflügel anbefalede denne kommentar
Thomas Frisendal

Mette, der skete et eller andet med dig, da du gik til LA. Jeg opfatter det som en større transformation. Hvorfor gik du fra en efter min mening OK kultur position til en nærmest anti kultur position. Hvad skete der?

Niki Dan Berthelsen

Hvorfor være stolt af at være skrap? Hvorfor være stolt af at være kompromisløs og hårdnakket?

Reviderer hun sin etik løbende? Kan hun lære af sine fejl?

Jeg vil også nødigt have en chef der ikke prøver at forstå sine ansatte.

De sidste mange år har vi haft ministre med det helt forkerte forsæt: at skære ned og spare og i det hele taget være fuldkommen uden ambition på deres ressorts vegne. Intet sted er det mere katastrofalt end på kulturområdet.

Skal en kulturminister kun fremme finkulturen institutioner ?
Nej, hun skal med sin politiske holdning præge landets kulturelle aktiviteter.
Det kan betyde nedskæringer eet sted og støtte et andet. Måske også lade noget af kulturen passe sig selv ude blandt folket.
Sådan har det været siden Bomholdt, som den første kulturminister, gjorde kulturen til et statsanliggende, med stor strid og ballade til følge.
Var der ikke kultur i Danmark, før vi fik et ministerium og en minister ?

Maj-Britt Kent Hansen

Jo - Michael, men det er et fast udtryk, at det hedder "en skrap madamme". Enten ved MB det ikke, eller også ved journalisten det ikke. Personligt hælder jeg til det sidste.

Mette Suk må gerne være en skrap madamme - hvis hun har noget, at have det skrappe i. Har hun det? Ikke så det er til at få øje på.
Mette Suk skal nyde, at hun for en stund er blevet ophøjet i adelsstanden", det kan hurtigt få en ende, og i hvert fald ikke senere end det valg, der kommer senest i sommeren 2019 (det er sq også læge nok). Med de elendige Galluptal fra Altinget, så ser det mere end sort ud for LA, og hvem ved om Mette Suk overlever. Så skal hun ud og finde et nyt job. Det har hun prøvet så tit, for hun holder ikke længe hvert sted. Det samme med hendes gæstevisit i div politiske partier.

Steffen Gliese. Det er nu ikke helt rigtigt. En kort tid fik Uffe Elbæk mulighed for at sætte kulturen fri, Det betød, at amatører også fik andel i midlerne. Musikskoler og lokale teatergrupper opstod igen, ligesom det gamle Mungo Park projekt, der har fostret mange nye talenter. I hans verden var de kulturelle græsrødder lige så vigtige som Klaus Rifbjerg eller Fregatten Jylland. Det fik fru Kjærsgaard til at klojes i udtalen af AFUC’s fulde navn, i en grad, der afstedkom en i mine øjne perfid hetz. Og det var slut på den æra. Ellers har du ret. Sigurd Barrett på finansloven! Hvor småborgerligt kan det blive. Efter sidste valg lagde regeringen ovenikøbet stor vægt på, at kulturen fremover skulle understøtte eliten frem for bredden, så kan vi jo gå og glæde os overt flere Joachim B Olsener i folketinget, og flere unge mennesker, der ikke har mulighed for at dyrke deres fritidsinteresse.

Michael Kongstad Nielsen

Maj-Britt - jovist. En skrap madamme kender vi også fra Folk og røvere i Kardemomme by, hvor Tante Sofie er en skrap dame, der ofte udtrykker sit mishag med resten af byen, bl.a. politimester Bastian ("En god betjent skal være streng og bruge magt og lov, og sætte folk i fængsel hvis de går og laver sjov"). En central del i bogen er, da Tante Sofie bliver røvet ud til røverhuset, mens hun sover i en hængekøje. Røverne havde forestillet sig, at hun skulle lave mad og gøre rent, men da Sofie tvinger dem til at vaske sig og rydde op, røver de hende tilbage igen.-

Jeg vil også foreslå, at vi røver Mette B. tilbage igen.

Steffen Gliese, Mikkel Kristensen og Maj-Britt Kent Hansen anbefalede denne kommentar