Baggrund
Læsetid: 2 min.

Mor og datter laver youtubevideoer om brætspil til hele verden

I et parcelhus i Roskilde optager Helle Rønnow Iversen og hendes teenagedatter videoer til deres youtubekanal Game4LifeBG om brætspil. 55.000 gange har nogen set med
Line Rønnow Iversen assisterer sin mor i videoerne, som de både indspiller på dansk og engelsk. Deres største fan er fra Australien, kalder sig ’Girly Gamer’ og kommenterer alle videoer.

Line Rønnow Iversen assisterer sin mor i videoerne, som de både indspiller på dansk og engelsk. Deres største fan er fra Australien, kalder sig ’Girly Gamer’ og kommenterer alle videoer.

Kultur
15. december 2017

Helle Rønnow Iversen vender On Air-skiltet, som hænger på en af dørene i hendes hjem i Roskilde. Hendes mand har printet det på sin 3D-printer. Hun lukker døren ind til et lille rum, hvor to kameraer, spotlamper, et bord og reoler fyldt med brætspil er stuvet sammen.

»Okay, Line, er du klar? Tager du klaptræet, så starter jeg kameraet,« spørger hun sin 18-årige datter.

Line Rønnow Iversen placerer klaptræet foran det ene kamera. »Take one,« siger hun.

Optagelserne til næste video på youtubekanalen Game4LifeBG er i gang. I videoerne åbner, gennemgår, spiller og vurderer Helle Rønnow Iversen sine brætspil. Hun har 287, og samlingen vokser.

Line Rønnow Iversen assisterer i videoerne, som mor og datter både indspiller på dansk og engelsk. De er indtil videre blevet set godt 55.000 gange. Den største fan er fra Australien, kalder sig Girly Gamer og kommenterer alle videoer. For eksempel: »Jeg forstod ingenting af denne video, men ville gerne kigge med. Det var sjovt at forsøge at gennemskue, hvad der foregik. Lol. I er skønne.«  

Helle Rønnow Iversen startede sin youtubekanal for et år siden, fordi hun ville »give noget tilbage til internettet«. Hun har selv indkøbt alt video- og lydudstyr og lært at optage, klippe og redigere.

»Jeg var til et foredrag, hvor oplægsholderen opfordrede til at bidrage med noget online. Det satte tanker i gang. Jeg ser selv rigtig mange videoer på nettet, også om spil. Men der er ikke så mange på dansk. Så i en sommerferie, hvor jeg var hjemme, gik jeg i gang med at lave en youtubekanal.«

’Alle kan være med’

I dagens videooptagelse gennemgår Line og Helle Rønnow Iversen kortspillet Det Dårlige Selskab. De åbner langsomt spillet, helt tæt på det ene kamera, og viser æskens mange kort.

»Det er et selskabsspil, der handler om at udfylde sætninger med de sjoveste ord, man har på sine kort. Så får man point. Man trækker først et kort med en sætning. Eksempelvis ’Der er drama med ...’,« forklarer Helle Rønnow Iversen til kameraet. Hun trækker et par ordkort.

»’Der er drama med ... ’Fostervand’. ’Samtlige DSB-ansatte’. Eller ’Noget brunt’,« læser hun.

»Adr,« indskyder Line Rønnow Iversen. »Det vil jeg helst ikke forestille mig.«

Under optagelserne til Line Rønnow Iversen 18 års-fødselsdag sidste år overraskede hendes mor med et spil, hvor Line er en af karakterne. Helle Rønnow Iversen havde bidraget økonomisk til spillet gennem hjemmesiden Kickstarter og dermed fået medindflydelse på dets udformning.

»Først troede Line bare, at hendes karakter var med i vores version af spillet. Men det er world wide. Vi har set det, når andre har taget billeder af spillet,« siger Helle Rønnow Iversen.

Hun arbejder som webudvikler, men har dagligt med brætspil at gøre.

»Jeg spiller ikke nødvendigvis hver dag. Men måske læser jeg regler. Eller tænker på spil. Brætspil er en fantastisk måde at være sammen på. Alle kan være med.«

Hun har startet fire brætspilsklubber og tager hvert år til Europas største spilmesse SPIEL i Tyskland. Altid i bil, »for der kan være flere spil end i kufferten«.

Serie

Spil, venner, spil!

Brætspil anno 2017 er både hipt, samfundsnyttigt og fællesskabsdannende. Kulturredaktionen sætter fokus på den analoge samværsform og opfordrer til at spille med.

Seneste artikler

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her