Læsetid: 4 min.

Nobelpristager Kazuo Ishiguro: Vi skal give plads til de ukendte litterære kulturer

Siden 1989 har vi forspildt vores chance for at skabe et bedre og mere lige samfund. Nu er det tid til, at de kommende generationer overtager med deres ideer, viden og instinkt. Årets nobelprismodtager i litteratur Kazuo Ishiguro kommer her i sin forelæsning med et opdrag til de unge
Siden 1989 har vi forspildt vores chance for at skabe et bedre og mere lige samfund. Nu er det tid til, at de kommende generationer overtager med deres ideer, viden og instinkt. Årets nobelprismodtager i litteratur Kazuo Ishiguro kommer her i sin forelæsning med et opdrag til de unge

Andrew Testa

9. december 2017

Jeg vågnede for nylig med den indsigt, at jeg havde levet en del år i en boble. At jeg havde undgået at lægge mærke til den frustration og uro hos mange mennesker omkring mig.

Jeg indså, at min verden – et civiliseret, stimulerende sted, fyldt med ironiske og frisindede mennesker – var mindre, end jeg nogensinde havde forestillet mig. 2016 – et år med overraskende – og for mig deprimerende – politiske begivenheder i Europa og Amerika og med modbydelige terrorhandlinger over hele verden, tvang mig til at erkende, at de fremskridt, der virkede umulige at standse i den liberalhumanistiske verden, og som jeg siden barndommen har taget for givet, meget vel kan have været en illusion.

Jeg tilhører en generation, der har tilbøjelighed til optimisme – og hvorfor ikke? Vi har set vores forgængere forvandle Europa fra et sted med totalitære regimer, folkemord og blodbad, der aldrig før er set lignende i historien, til en meget beundringsværdig region af liberale demokratier, som lever i praktisk talt grænseløst venskab.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Tommy Mortensen
  • Peter Butzback
  • Lars Rasmussen
Tommy Mortensen, Peter Butzback og Lars Rasmussen anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu