Læsetid: 4 min.

Pensum for bordherrer

Bordherresæsonen er på sit højeste, middage og sociale komsammener, som venlige mennesker har inviteret mig med til, og hvor jeg bliver bænket ved siden af et akkurat lige så venligt menneske, som spørger: Nå, hvad laver du så? Åh, nej, så skal vi til det igen. Jeg vil ikke, men jeg skal.

Illustration: Mia Mottelson/iBureauet

2. december 2017

Bordherresæsonen er på sit højeste, middage og sociale komsammener, som venlige mennesker har inviteret mig med til, og hvor jeg bliver bænket ved siden af et akkurat lige så venligt menneske, som er venner med værten, og som sikkert vil mig det bedste, lære mig at kende, få samtalen til at glide osv., og som spørger: Nå, hvad laver du så?

Åh, nej, så skal vi til det igen. Jeg vil ikke, men jeg skal.

Med slæbende skridt: Jeg skriver bøger.

Hva’ gør du? De stikker øret helt hen til min mund, de velmenende, ikke helt sikre på, at de hørte rigtigt.

Skriver bøger. Jeg er forfatter, siger jeg og synker spyttet.

Forfatter! Hvor spændende! (Nu kommer det:) Hvilken slags bøger skriver du?

Det er en samtale, hvis koreografi ligger fast. Akavet danser jeg mig hen i et hjørne, jeg ikke kan slippe ud af. Det er ikke kønt.

Perpleks spørger jeg, hvilken slags bøger jeg da kan vælge imellem?

Krimier, siger mine bordherrer.

Dem skriver jeg ikke.

Her er der nogle, der bliver mere opfindsomme og foreslår, at jeg måske kunne skrive historiske romaner? Eller romantik?

Heller ikke.

Hvad skriver du så?

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Se om du er enig…

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Niels Nielsen
Niels Nielsen anbefalede denne artikel

Kommentarer

Maj-Britt Kent Hansen

Hvor jeg kender det!

Jeg har også altid haft problemer med at svare på, hvad jeg bestiller. Det tilfredsstiller ikke den, der spørger, at man svarer, at man arbejder i et ministerium. NU vil de vide hvilket. Og de foreslår så, at man må være jurist. Derefter slår de fast, at det må være interessant. Hvorefter vil de vide, HVAD man præcis bestiller. Ikke så let at beskrive, hvilken genre der er tale om. Man forsøger i enkle vendinger, mens man betragter deres lettere spørgende og forvirrede ansigtsudtryk. Heldigvis kan mange af dem så løfte sløret for, at de kender en, der arbejder der, og så går samtalen pludselig lettere for til sidst at munde ud i ingenting eller et genspørgsmål om, hvad de bestiller.

Bjarne Bisgaard Jensen og Niels Nielsen anbefalede denne kommentar

Maj-Britt, jeg kender en god showstopper: Du skal bare svare "Jeg er arbejdsløs og på kontanthjælp", så bliver der øjeblikkeligt en pinlig pause. Pinlig for spørgeren, som ikke ved, hvad han så skal sige, ikke pinlig for dig. Du kan derimod benytte stilheden til at indlede en samtale om Shakespeare eller strapudemaj eller franske vine eller byplanlægning eller eller eller noget helt andet, alt afhængigt af, hvad du finder er et interessant samtaleemne.

:-)

Jan Nielsen, June Pedersen, morten rosendahl larsen, Anker Nielsen, Hans Ditlev Nissen, David Zennaro, Bjarne Bisgaard Jensen, Herdis Weins, Torsten Jacobsen, Maj-Britt Kent Hansen og Michael Kongstad Nielsen anbefalede denne kommentar

Hvis det er så svært at fortælle, hvad man laver (En forfatter, der ikke ved, hvilke type bøger, hun skriver, forekommer mig i øvrigt lettere utroværdig), bør man nok holde sig væk fra den type socialt samvær.
Et godt tip: Spørg ikke, hvad din bordfælle laver, men hvad han/hun interesserer sig for.

Kjeld Jensen, David Joelsen og Herdis Weins anbefalede denne kommentar
Johnny Winther Ronnenberg

Niels Nielsen

Jeg er helt med dig en diskussion om druer og vin er altid interessant hvis man ved hvad man taler om ;-)

Arbejde, hvis der er det, der på dagsordenen, er da ved den søde julegrød ret meget andet end djøf'ere, akademikere o.lign.
Der arbejder helt sikkert andet end ovennævnte faggrupper i ministier. De kommer da ikke langt, hvis der f-eks. ikke er serviceassistenter, rengøringsmedarbejdere eller hvad det nu måtte hedde på de steder. Der er vel også kantiner, så det er muligt at få noget til livets opretholdelse.