Baggrund
Læsetid: 1 min.

Redaktionen elsker: Beach Boys-toner lige fra Sao Paulo

Musik: O Terno
Kultur
29. december 2017

Jeg er ikke så god til at finde ny musik. Det var jeg ellers engang. Som teenager brugte jeg meget tid på at lytte til nye kunstnere, som ingen af mine venner havde opdaget, læse alt om dem og anbefale dem videre. I dag hører jeg stadig de samme bands og artister – indie og rap fra 2000’erne. Og så måske en nyudgivelse i ny og næ, når den har kørt længe nok i radioen.

Derfor blev jeg så glad, da jeg for nylig opdagede det gode brasilianske band O Terno – helt selv.

Det var mens jeg cyklede og lyttede til et gammelt yndlingsalbum på Spotify. Da albummet var slut, sendte Spotifys algoritme (som ellers sjældent finder god musik til mig) mig videre til en sang sunget på portugisisk, som med det samme fik mig til at tænke på sommer ved stranden i 1970'erne med pastelfarvede poloer og højtaljede bukser på.

Sangen hed »Culpa« (som betyder ’skyldig’), og bandet hedder O Terno. Selv siger bandmedlemmerne, der stiftede O Terno i 2009, at de er inspirerede af The Kinks og The Beatles, men jeg tænker først og fremmest på et slags nyt Beach Boys, der synger om kysterne uden for Sao Paulo i stedet for Californiens.

Da jeg gik ind for at læse om O Terno, var det godt nok først lidt en skuffelse, at alle tre bandmedlemmer ikke ligefrem ligner brasilianske strandløverockstjerner, men snarere ser ud som din musiklærer i folkeskolen med plysset skæg og store, tykke briller. Men som deres nyeste og helt fantastiske album hedder: Det er bedre, end det ser ud (Melhor do Que Parece, 2016).

O Terno kan høres på Spotify og YouTube, deres plade kan bestilles hjem fra Brasilien, og så er de så småt begyndt at spille koncerter i Europa – i år spillede de både i Lissabon og Köln.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Umiddelbart synes jeg de lyder som en blanding af Jorge Ben og Marcos Valle, eller sangeren gør lidt. Måske.

Natalie Barrington Rosendahl

Hvad synes du om det?

Søren Rehhoff

Hvem mig? Jeg synes det er meget godt, der er også noget Tropicalia og pop-art over dem. De må være overtropicalisten Caetano Velosos nye yndlingsband. For øvrigt indspillede de amerikanske Beach Boys på et tidspunkt også et brasiliansk-inspireret bossa-nummer:

https://www.youtube.com/watch?v=saQBsEROkFM