Læsetid: 1 min.

Redaktionen elsker: Fotografier af USA’s ’usynlige’ steder

Den amerikanske fotograf Taryn Simon fotograferer steder, som er usynlige og forbudte for offentligheden. Fra CIA’s kunstsamling til nedfrosne kroppe på Kryonik Instituttet. Fotografierne er overraskende, forargende – og sindssygt spændende
22. december 2017

Jeg er den umætteligt nysgerrige type, der altid kigger med i andres indkøbskurve og badeværelsesskabe.

Den amerikanske fotograf Taryn Simon har til min store taknemmelighed taget samme snagende nysgerrighed til nye højder. I fotoudstillingen An American Index of the Hidden and Unfamiliar, der har været vist på Louisiana og er samlet i en flot coffee table book, har hun fået adgang til og fotograferet steder i USA, som offentligheden ellers er afskåret fra, og måske ikke engang ved eksisterer:

Kryonik Instituttet, hvor selverklærede pionerer får nedfrosset døde slægtninges kroppe i håbet om udødelighed. Kunstsamlingen i CIA’s hovedkontor. Konfiskerede ting ved told- og grænsekontrollen i JFK Lufthavn i New York. Starwars-rekvisitter fra Lucasfilms arkiver.

For bare at nævne nogle få eksempler.

Ved første øjekast forvirrer Taryn Simons fotografier mere, end de fænger. Det er umiddelbart umuligt at afkode, hvor i verden hendes kameralinse befinder sig. Men i en tilhørende tekst udlægger hun historien bag motiverne.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu