Klumme
Læsetid: 1 min.

Redaktionen elsker: Det perfekte naturfiks til et voksent indebarn

Jeg elsker naturen, men vil hellere dyrke den på behørig afstand i sofaen med et glas rødvin, end at indtage den selv. YouTube-kanalen Primitive Technology tager mig med på overlevelsestur i den australske bush
Kultur
29. december 2017

Jeg var et indebarn. Jeg var kun til spejder én gang, inden jeg kapitulerede, og jeg lod mig kun slæbe med på hundeluftning i skoven, fordi man blev betalt i romkugler på vej hjem i volvoen. Jeg ville hellere læse bøger, som jeg var lidt for ung til, end klatre i træer.

Som voksen har jeg nærmet mig naturen en smule, og ’udenfor’ føles ikke længere som den skammekrog, det var engang. Alligevel var min glæde stor, da jeg opdagede muligheden for at sidde med et glas vin i sofaen og se andre dyrke naturens lyksaligheder for mig.

Jeg fældede tårer til både den amerikanske og den danske udgave af Alene i vildmarken mens den amerikanske overlevelsesekspert Bear Grylls i sine mange programserier dog tager den lige en tand for langt til min smag (men tjek ham ud, hvis du har lyst til at se en mand drikke sit eget tis ved snart sagt enhver given lejlighed).

Nu har jeg forelsket mig i YouTube-kanalen Primitive Technology, som tager al drama ud af ældgamle overlevelsesteknikker. Over de seneste to år har man kunnet følge en australsk mand i bar overkrop lave sit eget kul, bygge lerhytter af mursten, han selv har støbt (i en af sine hytter installerer han endda naturlig gulvvarme) og fange dyr med våben, han har fremstillet af træ, som han selv har fældet.

Alt sammen uden at ytre et ord, men kun til lyden af fuglefløjt, øksehug og flammers knitren. Hans mest sete video er set over 43 millioner gange, så jeg er ikke den eneste, der nyder naturen på afstand.

Find videoerne på kanalen Primitive Technology på Youtube. Husk at slå tekster til, det er her, han forklarer sine teknikker.

 

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her