Redaktionen elsker: Spøgelsesslottet

Dette er en anbefaling af et 1980’er-gyserspil, som er så slimet ind i mine barndomsminder, at jeg ikke aner, om det er godt. Men spil din egen barndoms spil med dine børn
Kultur
15. december 2017

Forleden skulle jeg finde på en julegave til min seksårige, og der var kun én ting, der virkede rigtigt, da jeg lå i min seng klokken 23.36: Spøgelsesslottet. Et brætspil fra 1980’erne, som jeg som barn elskede at spille med min søster. Det minder mig om mørke aftener, ild i brændeovnen, blomstrede gardiner og Viennetta-is i glasskåle.

Spøgelsesslottet er et 3D brætspil. Fire vægge og en trappe til en skorsten deler spillepladen op, og hver spiller er et barn på en plastikfod, som lister igennem det uhyggelige slot og op ad trappen. Bliver du ramt af et lille selvlysende kranie, der kan falde forskellige veje ned fra skorstenen, er det tilbage til start. Du kan også komme ud for andre gyselige ting.

Men! Det findes ikke længere. Jo, brugt på Den Blå Avis til 350 kroner. Og der blev jeg lidt nærig. Der var også et til 170 kroner, men det var lappet sammen med klisterbånd. Der blev jeg ramt af tvivl: Hvorfor bliver det ikke udgivet mere? Er det faktisk et lortespil?

Jeg har spurgt Hasbro, som ejer MG Games, der udgav spillet dengang, hvorfor det er udgået. De fortalte mig, at det skete, før deres kontor åbnede i Norden og henviste til BRIO, der distribuerede deres spil på det tidspunkt. BRIO svarede, at de ikke længere havde nogen ansatte fra dengang, som kunne svare på mit spørgsmål.

Jeg køber det. Og må samtidig erkende, at, ja, dette er en anbefaling af et 1980’er-gyserspil, som er så slimet ind i mine barndomsminder, at jeg ikke aner, om det er godt. Og ja, dette er derfor i langt højere grad en anbefaling af din barndoms spil. Spil dem med dine (små) børn. Det bliver sjovt.

Redaktionen elsker

Hver uge anbefaler kulturredaktionen det fra den kulturelle verden, de har været mest optaget af i ugens løb.

Seneste artikler

 • Redaktionen elsker: Krystaller hjælper på alt

  23. februar 2018
  Tag en tur på Geologisk Museum, klap den kæmpe jernmeteorit i gården, og tjek krystalbutikken ud. Krystaller er sjove og smukke, fulde af farver og billigere end kunst. Og så giver de, faktisk, god energi
 • Tyler Cowen lefler aldrig for publikum

  23. februar 2018
  Samtalerne i ’Conversations with Tyler’ ender altid på den højeste hylde. Der er ingen lange indledninger om dette og hint, det er lige på og hårdt. Og så taler han med de mest elektriske hjerner i verden
 • Villaen fra ’Call me by your name’ er til salg – køb den!

  23. februar 2018
  Køb filmhistoriens allermest overdådige italienske villa fra Luca Guadagninos mesterlige kærlighedsdrama ’Call me by your name’. Den er rent faktisk til salg. Og den er alt, hvad drømme er gjort af
Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her