Læsetid: 3 min.

Sådan begår du dig til firmajulefrokosten

Julefesten i firmaet er elsket af de mange og frygtet af nogle. Informations julekalender, der ajourfører Emma Gads Takt og Tone, kan konstatere, at tidsånden så småt er begyndt at ånde medarbejderne i nakken. Kapitel 9: ’Sådan begår du dig til firmajulefrokosten’
Julefesten i firmaet er elsket af de mange og frygtet af nogle. Informations julekalender, der ajourfører Emma Gads Takt og Tone, kan konstatere, at tidsånden så småt er begyndt at ånde medarbejderne i nakken. Kapitel 9: ’Sådan begår du dig til firmajulefrokosten’
9. december 2017

»Når der skåles, klinker man ikke Glas. Glasset løftes højest svarende til øverste Skjorteknap, der hilses og drikkes, herefter hilses af, og Glasset placeres paa Bordet.«

Emma Gad, Takt og Tone (1918)

Firmajulefrokosten er en institution. Ledelsen ser den som en glimrende mulighed for at styrke korpsånden. Medarbejderne rystes sammen, hvorved de sætter mere pris på arbejdspladsen til gavn for bundlinjen. De ansatte glæder sig til at være glade, men deres mænd, koner og kærester frygter den, for det er almindeligt kendt, at der kan opstå utroskaber, helt eller delvist – der er jo altid et ledigt lokale i nærheden. Nogle ser den årlige fest som en ventil for opsparede følelser.

Der er naturligvis forskel på virksomhedskulturen i forskellige firmaer, Mærsk og Zentropa, men fælles er, at mad og alkohol er en væsentlig del af fornøjelsen, og sådan skal det være.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu