Læsetid: 3 min.

Sådan håndterer du sygdom

Det er dig, der skal muntre den terminale patient op og ikke omvendt. Informations julekalender ser nærmere på god stil et århundrede efter, at Emma Gad skrev Takt og Tone. Kapitel 7: ’Sådan håndterer du sygdom’
Det er dig, der skal muntre den terminale patient op og ikke omvendt. Informations julekalender ser nærmere på god stil et århundrede efter, at Emma Gad skrev Takt og Tone. Kapitel 7: ’Sådan håndterer du sygdom’
7. december 2017

»Da der altid vil forefalde Begravelser i ens Slægt eller Interessesfære, som man er nødt til at bivaane, bør man til Stadighed have en sort Dragt hængende til dette Brug, Herrer i hvert fald et par sorte Hansker og en høj Hat.«

Emma Gad, Takt og Tone (1918)

Hvis nogle af dine nærtstående bliver syge, vil det være god stil at vise dem, at du tænker på dem, hvis det altså ikke blot drejer sig om en simpel forkølelse eller andet i den mindre målestok.

Giv dem et klemt på mobilen, eller mød personligt op, med mindre de på det mest bestemte frabeder sig besøg. Tag noget lækkert med, en klase vindruer, fyldt chokolade, eller hvorfor ikke en bog? Selv en buket tulipaner af de billige fra supermarkedet vil blive godtaget. Forhærdede typer vil foretrække en Gammel Dansk.

På nogle arbejdspladser opstår der mistanker om, at visse personer, der ofte melder sig syge eller langtidssyge med stress eller musearm, mest af alt lider af pjækkesyge. Lad det blive ved mistanken. Har nogen meldt en sygdom ud, må man tage den for pålydende. Det er trods alt den syge, der som den eneste kender sandheden.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Katrine Damm
  • Kurt Nielsen
  • David Zennaro
Katrine Damm, Kurt Nielsen og David Zennaro anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu