Læsetid: 3 min.

Sådan slår du op med en ven

I Informations julekalender skriver vi en opdateret og progressiv version af Emma Gads ’Takt og Tone’, så den passer til de store og nære konflikter, vi står over for i 2018. Dette er femte afsnit: ’Sådan kapper du båndet til en ven’
I Informations julekalender skriver vi en opdateret og progressiv version af Emma Gads ’Takt og Tone’, så den passer til de store og nære konflikter, vi står over for i 2018. 
Dette er femte afsnit: ’Sådan kapper du båndet til en ven’
5. december 2017

Tro ikke straks, at en Ven nærer Ligegyldighed for Dem eller for Deres Sorger og Glæder, selvom Vedkommende i et Øjeblik, der var betydningsfuldt for Dem, forsømte at sende Dem en Hilsen.

Emma Gad, Takt og Tone (1918)

Der findes en sang af den skotske nationalpoet Robert Burns, hvis første linje lyder sådan:

»Should Auld Acquiantance Be Forgot«.

Den er oversat til vestjysk, og i forgangne tider i landsbyerne har gamle mennesker som afslutning på en fest taget hinanden under armen og sunget denne hyldest til det livslange venskab. Men det var dengang, og selvfølgelig er der stadig venskaber, der varer hele livet, men i det moderne storbyliv er der mere knald på, også når det gælder udskiftninger i vennekredsen.

Der kan være mange gode grunde til, at et venskab slutter.

De kan være alt fra store følelser omkring illoyalitet, svigt, udnyttelse og jalousi til almindelig metaltræthed, eller at man udvikler sig i forskellig retning f.eks. politisk og kører træt i diskussioner, som splitter, mere end de samler.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Toke Kåre Wagener
  • Kurt Nielsen
  • Ejvind Larsen
  • Maj-Britt Kent Hansen
  • Troels Ken Pedersen
  • Eva Schwanenflügel
Toke Kåre Wagener, Kurt Nielsen, Ejvind Larsen, Maj-Britt Kent Hansen, Troels Ken Pedersen og Eva Schwanenflügel anbefalede denne artikel

Kommentarer

Det er ikke nemt. Ligesom det kan være svært at sige til og fra for mange - er det måske også en stor udfordring at vedstå sig selv sine egne "skyggesider".?

Morten Nielsen, Jette Sørensen, Anne Mette Jørgensen, Niels Duus Nielsen og Eva Schwanenflügel anbefalede denne kommentar