Læsetid: 2 min.

Tegneserie-Trump og Rocket Man

Skattely, verdensfred og kvotefiskeri var blandt emnerne i anden runde af Informations julesangkonkurrence
9. december 2017

Det vælter fortsat ind med rimede fortolkninger af det forgangne år. Steen Olivarius fra Gentofte skriver om de lækkede Paradispapirer og det skandaleramte skatterådgivningsfirma Appleby: »Milliardærer skåler i chateau/ hver gang Appleby si’r ho ho ho/ Næppe kan det kaldes pilgrimsgang,/ men de går til Paradise med sang.«

Mogens Petersen fra Roskilde har digtet om fordelingen af borgmesterposter efter kommunalvalget og fokuserer særligt på dramaet i Slagelse, hvor borgmesterkæden skal deles mellem to mand: »Et lokalpolitisk stort komplot,« kalder han det og fortsætter: »Men skide vær’ med det, her går det godt« – en lille subtil reference til egnssangen: ’Hans far, han var vognmand i Slagelse’.

Cecilie Eist fra Frederiksberg leverer aktuel samfundssatire over DR’s frygtsomme direktion og konkluderer, at julekalenderen ’Jul i Republikken’ »er død«, fordi rollelisten »var alt for rød«. Mens Vagn Jelsøe fra Gentofte er mere optaget af letbanens forsinkelse i Aarhus og i sit vers ønsker for de hårdtprøvede østjyder, at de snart kan få lov til at fejre »hjul«.

Ugens vindervers

Ugens vindervers skal imidlertid findes andetsteds. Gunhild Aagesdatter Thøfner fra Stevns har skrevet om den ulmende storpolitiske konflikt mellem USA og Nordkorea, mens Jan la Cour fra Lyngby hiver sejren i land med et vers om Espen Lunde Larsens (V) favorisering af kvotekongerne og deres miljøbelastende storfiskeri. En sag, der tidligere i år endte med, at han måtte afgive sin post som fiskeriminister til Karen Ellemann (V).

Der bli’r gamblet med al verdens fred,
vi må bede, at den varer ved!
Kim Jong-un og Trumps strategotræk
gi’r os kuldegys og alvorsskræk
Tegneserie-Trump og Rocket Man
antihelte i enhver forstand –
gale tweets og fallosdrømmissil –
fri os dog fra sindssygt muskelspil!
Spil, spil, spil, spil, spil, spil
fri os dog fra sindssygt muskelspil!

Gunhild Aagesdatter Thøfner, Stevns

Espen plejer kvotekongers tarv.
De må fiske på det dybe hav.
Monstertrawl, der skraber havbund væk,
får selv vandmænd til at dø af skræk.
Nænsomt kystnært fiskeri er yt,
men det rager Lunde-mand en dyt.
Storfangst havner i en køledisk.
Havet omkring Danmark går i fisk.
Fisk, fisk, fisk, fisk, fisk, fisk
Havet omkring Danmark går i fisk.

Jan la Cour, Lyngby

Læs også

 

Bliv opdateret med nyt om disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu