Quiz
Læsetid: 2 min.

Test dig selv: Hvor meget ved du om tysk højkultur?

Henover sommeren præsenterede vi de vigtigste filosoffer, digtere, romanforfattere, kunstnere, komponister og filminstruktører i serien Deutschstunde. Nu er det tid til eksamen
Kultur
26. december 2017

Kan du din Habermas, din Grunbein og din Bach på rygraden? Eller strækker din viden om tysk kultur sig kun til Christiane F. og Bowies Berlin-trilogi?

I Danmark ved vi mindre og mindre om vores største nabo. Færre taler tysk, og vi ser engelsksprogede film og hører engelsksproget musik. Den store tyske kultur fylder ikke meget i den danske offentlighed. Det er paradoksalt, når stormagten Tyskland samtidig bliver mere og mere politisk og kulturelt relevant.

Derfor besluttede Information at give læserne den store tyske kulturarv tilbage med serien Deutschstunde. Henover sommeren 2017 præsenterede vi de vigtigste filosoffer, digtere, romanforfattere, kunstnere, komponister og filminstruktører. 

Nu er det tid til Deutschprüfungen. Så test dig selv – hvor meget ved du egentlig om tysk højkultur?

Serie

Deutschstunde – vi giver jer Tyskland tilbage

Information tilbyder den definitive indføring i tysk kultur. Vi præsenterer de vigtigste filosoffer, digtere, romanforfattere, kunstnere, komponister og filminstruktører. Læs med og bliv dannet i tysk kultur.

Seneste artikler

 • Fritz Lang begavede verden med en række stærke og stemningsfulde fortællinger

  5. august 2017
  Desperate mennesker er der mange af i Fritz Langs ekspressionistiske mesterværker, der graver dybt i folkesjælen i mellemkrigstidens Tyskland
 • Tom Tykwer: Skæbnefortælleren

  5. august 2017
  Tom Tykwer (f. 1965) er en af moderne tysk films store skikkelser. Han fører arven fra en anden tysk mester, F.W. Murnau, videre ved at på én gang lege med filmsproget og skildre en genkendelig virkelighed og komplekse personer
 • Reitz gav tyskerne deres historie tilbage

  5. august 2017
  Med ’Heimat’ revolutionerede Edgar Reitz først tv-serien og gav tyskerne en fortælling med de helt store historiske linjer til at spejle sig i. Siden genopfandt han filmen for at bryde med den amerikanske filmæstetik
Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Jeg må blankt indrømme, at min viden om tysk højkultur (som redaktionen ganske sikkert ikke er bekendt med) mest kredser omkring skelsættende værker som f.eks. "Über quantentheoretische Umdeutung kinematischer und mechanischer Beziehungen" eller "Die Rotations- Schwingungsbanden nach der Quantenmechanik". :-) :-)

Niels Duus Nielsen, Torben K L Jensen og Per Torbensen anbefalede denne kommentar
Torben K L Jensen

Ha,ha