Læsetid: 2 min.

’Tulles smil var glat som stribet flæsk’

Vælgerlussinger, klap i måsen og blottede kønsdele var blandt de bramfri emner, der fandt vej til første runde af Informations julesangskonkurrence
2. december 2017

Igen i år digtes der, så gnisterne springer ude i de små rimsmedjer.

Fra Snekkersten hamrer Søren Nissedal løs på den tiltagende politiske korrekthed, som han mener præger »vores naboland«, hvor Gud ikke mere må »være mand«, men altså skal være »kønsneutral«, hvilket selvfølgelig er »helt, helt gal«.

Per Thunedborg fra Vanløse langer i sit vers ud efter regeringens klimapolitik, som humper afsted med håndbremsen trukket – i hvert fald når det kommer til elbilsmarkedet: »Her i Danmark er det ej god stil/ hvis man ønsker sig en fin el-bil./ Vi skal bruge op benzinen først,/ tækkes autobranchens pengetørst,« som han sarkastisk formulerer det.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Katrine Damm
Katrine Damm anbefalede denne artikel

Kommentarer

jytte dysted dahl

Allerede i Svantes viser skrev Beny Andersen: "... min gangart består af tilbageskridt". Så "opfindelsen" af en helt ny gangart kan altså ikke uden forbehold tillæges hr. Raahauge fra Amager.

Du har ganske ret, Jytte Dysted Dahl, det fine udtryk er - som så mange andre sproglige nydannelser -
skabt af Benny Andersen. Så det skal jeg bestemt ikke have kredit for. MEN jeg vil gerne tage æren for, at Benny Andersens udtryk, der beskriver en enkelt, nedtrykt person, her i juleverset tegner et billede af en fælles gangart i et topstyret parti. Det er dog en vild måde at marchere på!

Og det mest interessante er, at trods Sverige går ind for, "at alle har lige værdi", så er der netop ikke tale om, at nogen af guderne skal anses som kønsneutrale, og altså skal omtales som "hen" i stedet for han eller hun.

Til gengæld har man i Sverige altid omtalt folk, menneskemasser eller menneskeheden som "hun" og ikke som dem.

I øvrigt har Sverige ikke en støttet statsreligion, hvor nogen kan diktere, hvad der er korrekte gloser. I Sverige kan alle støtte den religion, de har tilhørsforhold til, og derfor kan kirkesamfundene gøre præcis, hvad de vil indenfor lovens rammer. - Og gøre det for egne penge.