Læsetid: 2 min.

Uanset om du har tømmermænd, er liderlig eller i festhumør, findes der en sang

Mændene bag Farrock på P6 Beat guider til de sange, du skal høre, når du er festlig, forelsket, fortvivlet eller liderlig
6. december 2017

Casper Bach Hegstrup

37 år, to døtre, fraskilt, musikredaktør og vært på P6 Beat

Tømmermændsblues

»Neil Young med ’Old Man’. Man er altid ekstra følsom, når man har tømmermænd. Jeg kan godt lide, at musikken bidrager til at blive i den stemning, jeg er i. Neil Young hjælper med at få sat ord på. Han er super skrøbelig og øm, når han sidder med den akustiske.«

Børn (Farsang)

»Skunk Anansie, som har en kvindelig forsanger, der hedder Skin. Hun er mega sej. Måske med nummeret ’Hedonism’, selvom det ikke er den mest børnevenlige sang. Men det skal være noget musik, der viser mine døtre, at der er stærke kvinder, som har guts og tør være fucking cool.«

Festhumør

»’Smells Like Teen Spirit’ med Nirvana. Og Alt med Guns’N’Roses og Red Hot Chili Peppers. Den slags musik, som tager mig tilbage til halbal og klubfest i teenageårene, hvor det hele var lidt lettere. Før det hårde farrockliv ramte. Og så kan alle til festen sandsynligvis synge med uden at have en form for skjold.«

Liderlig

»’Let Your Fingers Do The Walking’ med Sort Sol. Eller ’Riding with Sue’ med DAD. Musikken skal være en optakt, sådan ’nu sætter jeg lige det her på, og så ved du godt...’. Så det skal være inden akten.«

P6’s to værter, Casper Bach Hegstrup og Frankie Ziyanak, dyrker deres fælles idiosynkratiske musiksmag med udgangspunkt i den livssituation, de også deler som fuldskæggede, hipt tatoverede enlige fædre fulde af store og små følelser.
Læs også

Frank ’Frankie’ Ziyanak

40 år, fraskilt, Amager, bestyrer en kaffebar, er tatovør og musiker under navnet FRANKiE, far til en datter på otte år

Tømmermændsblues

»’Jailbreak’ med Thin Lizzy eller ’Paranoid’ med Black Sabbath. Det er gode sange, og jeg synes, det er sjovt at tænke på, at man ligger helt alene efter en sjov aften ude og hører ’Paranoid’. Alene og paranoid. Det er en humoristisk vinkel på en sørgelig situation.«

Politisk fortvivlet

»Hvis man er fortvivlet på verdens vegne, skal man høre ’Espace’ med Metallica. men kun på grund af titlen. Egentlig interesserer politik mig ikke. Jeg har en tatovering, hvor der står ’ingen politik, ingen religion’. Jeg synes ikke, det er interessant at tale om politik. Man skal lave politik – ikke tale om det. Og så er jeg generelt fortrøstningsfuld omkring alting.«

Forelskelse

»’I alone’ med Live. Det er mange, mange år siden, jeg har været forelsket, men da jeg var ung og boede i Silkeborg, var jeg forelsket for første gang og lyttede meget til sangen. Den minder mig om dengang, jeg var ung, og alting virkelig gjorde ondt.«

Festhumør

»’Jeg kommer’ med Daimi. Den er meget catchy. Man kan synge med på den første gang, man hører den, og den har en god tekst. En god festsang er en sang, som samler folk, eller som folk bliver overrasket over, de kan lide. Man kunne også høre ’Youth Gone Wild’ med Skid Row.«

Bliv opdateret med nyt om disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu